Adams jordbærsorbet
Adam Aamanns opskrift på en lækker, blød jordbærsorbet som du kan lave helt uden brug af ismaskine. Perfekt som en skøn sommerdessert i varmen.
Lav sorbeten dagen før den skal spises, da den gerne skal fryse i mindst 8 timer.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Sukkerlage
- 250 g sukker
- 250 g vand
- 1 stang vanilje
Jordbærsorbet
- 500 g jordbær
- 400 g sukkerlage
-
0,75 dl
citronsaft
(saften fra to citroner)
- 3 blade husblas
Fremgangsmåde
Sukkerlage
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
- Kog sukker, vand og vanilje (både korn og stangen) indtil sukkeret er opløst. Lad sukkerlagen køle ned.
Jordbærsorbet
- Læg husblassen i blød i mindst 10 min.
- Skyld jordbærrene og nip stilkene af.
- Vej jordbær og den afkølede sukkerlage af og blend til en ensartet konsistens.
- Mas blandingen gennem en sigte, for eksempel med en stor øse.
- Tilsæt citronsaft.
- Hæld ca ½ dl af sorbetlagen i en gryde sammen med husblassen og varm det op. Det må ikke koge, men husblassen skal være smeltet.
- Hæld indholdet fra gryden tilbage til resten af sorbetlagen og bland det grundigt.
- Hæld den samlede sorbetlage i en boks med låg, og kom det på frost i minimum otte timer. Det skal være en hård, men ikke gennemfrossen blok.
- Tag den hårde blok ud af fryseren og skær den i mindre stykker. Hvis den er blevet for svær at skære, så lad den tø i omkring 10 min.
- Kom sorbetstykkerne i blenderen og blend til det er en helt glat masse. Det kan være nødvendigt at stoppe blenderen og presse isen ned et par gange.
- Når sorbeten er glat og lækker, så kom den tilbage i boksen og på frys i én time.
- Sorbeten holder nu sin bløde konsistens uden iskrystaller i et døgns tid. Når man ikke at spise den inden, kan man blende det igen.