En blød og læskende jordbærsorbet, du nemt kan lave derhjemme. (©DR)

Adams jordbærsorbet

Adam Aamanns opskrift på en lækker, blød jordbærsorbet som du kan lave helt uden brug af ismaskine. Perfekt som en skøn sommerdessert i varmen.

Lav sorbeten dagen før den skal spises, da den gerne skal fryse i mindst 8 timer.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Sukkerlage

  • 250 g sukker
  • 250 g vand
  • 1 stang vanilje

Jordbærsorbet

  • 500 g jordbær
  • 400 g sukkerlage
  • 0,75 dl citronsaft
    (saften fra to citroner)
  • 3 blade husblas

Fremgangsmåde

Sukkerlage

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  2. Kog sukker, vand og vanilje (både korn og stangen) indtil sukkeret er opløst. Lad sukkerlagen køle ned.

Jordbærsorbet

  1. Læg husblassen i blød i mindst 10 min.
  2. Skyld jordbærrene og nip stilkene af.
  3. Vej jordbær og den afkølede sukkerlage af og blend til en ensartet konsistens.  
  4. Mas blandingen gennem en sigte, for eksempel med en stor øse.
  5. Tilsæt citronsaft.
  6. Hæld ca ½ dl af sorbetlagen i en gryde sammen med husblassen og varm det op. Det må ikke koge, men husblassen skal være smeltet.
  7. Hæld indholdet fra gryden tilbage til resten af sorbetlagen og bland det grundigt.
  8. Hæld den samlede sorbetlage i en boks med låg, og kom det på frost i minimum otte timer. Det skal være en hård, men ikke gennemfrossen blok.
  9. Tag den hårde blok ud af fryseren og skær den i mindre stykker. Hvis den er blevet for svær at skære, så lad den tø i omkring 10 min.
  10. Kom sorbetstykkerne i blenderen og blend til det er en helt glat masse. Det kan være nødvendigt at stoppe blenderen og presse isen ned et par gange.
  11. Når sorbeten er glat og lækker, så kom den tilbage i boksen og på frys i én time.
  12. Sorbeten holder nu sin bløde konsistens uden iskrystaller i et døgns tid. Når man ikke at spise den inden, kan man blende det igen.


Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær