Tidsmængde: 3 timer, 30 min Mængde: 10 pers.
Ingredienser
BUNDE
- •
8 æg
- •
3 tsk. vaniljesukker
- •
600 g sukker
- •
120 g smør
- •
2 dl sødmælk
- •
300 g hvedemel
- •
6 tsk. bagepulver
- •
100 g mandelmel
- •
4 farver efter ønske
OSTECREME
- •
300 g flormelis
- •
125 g blødt smør
- •
2 past. æggeblommer
- •
300 g flødeost naturel
- •
2 økologiske citron, saft og skal heraf
- •
200 g hvid chokolade
- •
½ dl piskefløde
SMØRECREME
- •
300 g hvid chokolade
- •
300 g flormelis
- •
300 g saltet, blødt smør
FONDANT
- •
45 skumfiduser
- •
6 spsk. olie
- •
900 g flormelis
- •
farve efter ønske
DESUDEN
- •
blomsterpinde til stjerner
- •
stjerneustikker og bogstavudstikker
Fremgangsmåde
Bunde
Pisk med håndmixer æg, vaniljesukker og sukker luftigt.
Pisk det smeltede smør i dejen, og tilsæt sødmælk.
Sigt mel og bagepulver i dejen og tilsæt mandelmel. Vend det forsigtigt sammen.
Del dejen i 4 lige store portioner, tilsæt ca. en ¼ tsk pastafarve til hver dej, og vend det forsigtigt rundt til farven er jævn.
Bag bundene i 4 forme i 20-25 min. ved 180 grader. Sæt straks på køl.
Ostecreme
Pisk flormelis, smør og æggeblommer lyst og luftigt.
Tilsæt flødeosten og rør igen. Tilsæt saft og skal af 2 citroner.
Hak den hvide chokolade i stykker, varm fløden op til kogepunktet, og hæld den over den hakkede chokolade. Rør rundt i fløde/chokolademassen til alt chokoladen er smeltet.
Rør chokolade blandingen i smør/sukker blandingen og pisk med el-pisker.
Smørecreme
Smelt chokoladen i mikroovn.
Pisk den bløde smør sammen med flormelis og tilsæt den smeltede, let afkølede chokolade.
Kom massen i en sprøjtepose med rund tyl. Hvis massen er for blød kommes den lidt på køl.
Fondant
Kom 15 skumfiduser, 2 spsk. vand og 2 spsk. olie i en stor skål, og put det i mikroovnen i 1 min. Tjek om det skal have lidt mere. Skumfiduserne skal være puffede op.
Tag massen ud af ovnen, rør rundt med en gaffel.
Når massen er jævn tilsættes 300 g flormelis og rør massen med gaflen. Hæld den ud på bordet og ælt massen sammen. Den skal være jævn og en anelse klistret. Den bliver mere fast når den bliver kold
Gentag denne procedure 3 gange, så du har 3 lige store portioner.
Indfarv en klump til hjernen.
Del en klump i 5 dele, og farv hver del den farve du ønsker, at din kage skal være. Farven skal æltes ind i fondanten til den er jævn fordelt.
Samling af kagen
Tag dine afkølede bunde ud af formene. Rengør den ene form og brug to runde udstikkere til at dele hver kagebund i 3 ringe.
Kom kageplast i din form. Sammensæt dine kagebunde så de får forskellige farver.
Læg nu den ene kagebund ned i kagen og sprøjt ostecreme på bunden. Læg endnu en bund på, derefter ostecreme igen, og fortsæt sådan indtil du har lagt alle 4 bunde på.
Hvis dine bunde er blevet meget høje, kan de med fordel skæres lidt ned, da din kage ellers vil blive meget høj. Nu er kagen klar til at komme på køl.
Imens kagen sætter sig, skal du i gang med at lave pynt til kagen: Udstik stjerner og monter dem på pinde, lav bogstaver og form hjernen.
Efter ca. en ½ time er din kage klar til at blive smurt op. Tag den ud af fryseren og smør den op med smørcreme: den skal være helt jævn og glat. Det kan evt. gentages nogle gange for at opnå det bedste resultat.
Nu er du klar til at overtrække kagen. Start med at lave en rund skive af fondant, som du lægger på toppen.
Rul så den hvide fondant ud til et stort stykke. Skær en stjerne i midten af fondanten og læg den over kagen - sørg for at være forsigtig så fondanten ikke glider helt ned over kagen.
Nu kan du lægge din hjerne på kagen og stikke alle dine ”tanker” ned i hjernen. Påmontér "ADHD" på siden og pynt kanten med at bånd af den farve, du har mest tilbage af.
Nu er kagen klar til servering.