Æble-daddel-chutney
En lækker chutney er fantastisk. Her får du Syltedronningen Helena Graystons opskrift på en chutney med æble og daddel. Den både bruges på en ostemad, i en burger eller en hotdog, i sammenkogte retter, på smørrebrød eller til kylling, kød eller vegetarretter.
Opskriften giver cirka to glas af 200 ml.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 kg æbler
- 125 g medjol dadler (eller andre dadler)
- 4 løg i grove tern
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 45 g ingefær
- 250 ml æbleeddike
- 5 spsk. gul eller rød karrypasta
- 125 g lys muscovado sukker (eller en anden sukker) - evt. lidt mindre sukker
- 1 spsk. salt
Fremgangsmåde
- Skyl æblerne, udkern og skær i mindre stykker (eller riv dem i en food processor).
- Hak dadlerne i grove stykker. Kør evt. i foodprocessor sammen med løg og hvidløg.
- Hak løg og hvidløg.
- Skræl og riv ingefær.
- Kom æbler, dadler, løg, hvidløg og ingefær i en tykbundet gryde sammen med æbleeddike og karrypasta.
- Kog blandingen op langsomt og lad koge i 15 minutter indtil frugten begynder at mørne.
- Tilsæt sukkeret og rør godt rundt til det er opløst.
- Tilsæt salt efter smag, dvs. mere eller mindre end 1 spsk alt efter din smag.
- Kog op igen og kog i 45 minutter indtil konsistensen er passende tyk.
- Smag til undervejs og tilsæt sukker, salt eller eddike efter smag.
- Du skal stræbe efter en sød, syrlig og krydret chutney.
- Chutneyen har godt af at koge længe, da det udvikler smagen. Men rør i den ofte for at den ikke brænder på.
- Hæld chutneyen på steriliserede sylteglas som lukkes til med det samme.
Holdbarhed: 6-9 måneder ved stuetemperatur. Efter åbning 2-4 uger i køleskabet.