Pynt din kage med flotte blomster af smørcreme. (©DR)

Lagkage med æble og karamel

Denne smukke og smagfulde lagkage med æblekompot, karamelmousse, nøddekrokant og smørcreme har en skøn kombination af blødt, sprødt, sødt og syrligt.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 75 g mel
  • 75 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Hasselnød-krokant

  • 50 g hasselnødder, grofthakket
  • 100 g sukker

Smørcreme

  • 4 æggeblommer
    (80g)
  • 10 g sukker
  • 500 g blødt smør
  • 200 g honning
  • 4 tsk. vaniljesukker

Æblekompot

  • 3 æbler
  • 2 blade husblas
  • 90 g sukker
  • 1 vaniljesukker
  • Saften fra 1 lime

Karamelmousse

  • 5 blade husblas
  • 150 g gold chokolade
  • 3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Lagkagebunde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Æg og sukker piskes grundigt i 5 min.
  3. Mel, kartoffelmel og bagepulver sies og vendes i æggemassen
  4. Fordeles i 4 smurte folieforme på 20 cm, eller i en stor og deles efter bagning i 4 bunde.
  5. Bage ca. 10 minutter

Hasselnød krokant:

  1. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde
  2. Tilsæt hakket hasselnødder under omrøring
  3. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle
  4. Hak det derefter i stykker.

Æblekompot:

  1. Sæt husblas i blød
  2. Kog æbler med sukker, vanilje og lime
  3. Vrid vandet ud af husblassen og tilsæt det til æblekompotten
  4. Æblekompotten køles af på et fad i køleskabet.

Karamelmousse:

  1. Husblas sættes i blød i vand
  2. Chokoladen smeltes i ¾ dl fløde
  3. Husblas tilsættes
  4. Kom i pose og køl til lillefinger temperatur
  5. 2 1/2 dl fløde piskes og vendes i karamelmassen

Smørcreme:

  1. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftig
  2. Tag en ny skål frem og pisk smør, honning og vaniljesukker hvidt og luftigt sammen
  3. Vend nu æggesnapsen forsigtigt i, indtil den er glat og cremet
  4. Find en sprøjtepose frem og put en opsmøringstyl i
  5. Tag 4 spsk. smørcreme fra og farv det mørkegrønt
  6. Du skal nu tage halvdelen fra og farve det rød
  7. Resten skal ikke farves men skal bare i en sprøjtepose med en opsmøringstyl.
  8. Pynt kagen med smørcremerne.