Du kan portionsanrette din crumble i små ildfaste skåle i stedet for at lave den i ét stort fad. (Foto: Dilyara Garifullina ©Unsplash)

Æblecrumble

Verdens nemmeste kage må næsten være en crumble. Denne er med æbler, men du kan lave den med lige det frugt, du har i skuffen!

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Æbler

  • 4 æbler
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker

Crumble

  • 100 g mel
  • 100 g havregryn
  • 50 g kokosmel
    (kan udelades)
  • 50 g nødder
    (mandler eller hasselnødder)
  • 80 g sukker
  • 150 g smør
  • En knivspids salt
  • Creme fraiche til servering

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skær æblerne ud i mundrette stykker eller både. Vend dem sammen med kanel, vaniljesukker og 2 spsk sukker. Hæld dem over i et ovnfast fad (eller fordel i små ildfaste forme eller skåle.
  3. Hak nødderne og bland dem sammen med havregryn, mel, salt, kokosmel, sukker, hvorefter du smuldrer smørret i blandingen med fingrene. Det skal være løst og krummet, og det gør ikke så meget, hvis du ikke får presset smørret helt ud i blandingen. Det smelter alligevel i ovnen.
  4. Fordel crumblen over de krydrede æbler. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter, eller til den er flot gylden.
  5. Servér med en klat creme fraiche.