En lun æblesuppe toppet med fløde er en dejlig dessert. (©DR)

Æblehonningsuppe med sprød filorulle

En skøn dessert fra DRKs Kogeskole i Hobro. En sød æblehonningsuppe toppet med kold flødeskum, valnøddedrys og sprøde filoruller til.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Filoruller

  • 6 ark filodej
  • 100 g smør
  • 300 g valnødder
  • 1/2 spsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 4 spsk. rosenvand
  • 2 spsk. honning

Æblehonningsuppe

  • 1 kg æbler
  • 1 kanelstang
  • 4-5 spsk. honning

Tilbehør

  • 250 ml piskefløde

Fremgangsmåde

Filorulle

  1. Hak valnødderne fint og bland dem med kardemomme og kanel. Smelt smørret.  
  2. Rul filodejen ud. Læg ét ark på køkkenbordet af gangen, og pensl hele arket med smør. Drys med ⅙ af valnødderne. Læg ét ark filodej ovenpå, pensl med smør og drys med valnødder. Og endnu et ark på sammen måde. 3 ark i alt. Rul filodejen til en rulle. Lav endnu en rulle på samme måde med resten af filodej, smør og nødder.  
  3. Læg rullerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200° i ca. 15 minutter, eller til dejen er gennembagt og sprød.  
  4. Rør rosenvand og honning sammen og hæld over rullerne.  

Æblehonningsuppe

  1. Skræl æblerne, skær dem i både og kom dem i en gryde med kanelstang og 1 dl vand i bunden. Kog under låg til æblerne moser ud. 
  2. Fjern kanelstangen og blend æblerne. Spæd med vand til en god suppekonsistens. Smag suppen til med honning. Køl evt. suppen af, eller servér den lun.  

Servering

  1. Skær rullerne i skiver. 
  2. Pisk fløden til flødeskum. 
  3. Servér suppen i dybe tallerkener med filodejsruller og en klat flødeskum. Drys evt. suppen med lidt ekstra krydret valnøddeblanding.