Kartoflerne i denne opskrift bevirker, at kagen holder sig saftig og lækker. (©DR)

Æblekage med kartoffel

I programmet 'den heldige kartoffel' står den på saftig æblekage med kartoffel. Et sundere alternativ til en lækker kage.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 225 g mel
  • 175 g smør
  • 110 g melede kartofler
  • 110 g sukker
  • 3 stk. store madæbler
  • 2 stk. æg
  • 1-2 dl sødmælk
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, kog dem møre og purér dem. Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver.

  2. Sigt mel, bagepulver og kanel sammen. Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, kartoffelmos og æblestykker. Rør sammenpiskede æg i. Tilsæt mælk til dejen virker blød, men ikke helt flydende.

  3. Kom dejen i en smurt kageform og bag den ved 190 g i 1 time og 15 min. Lad kagen køle af i formen. Drys evt. med flormelis og server i skiver med råcreme til. 

TIP: Kagen kan også bare spises som den er med en kop te eller kaffe.