Æblekage med kartoffel
I programmet 'den heldige kartoffel' står den på saftig æblekage med kartoffel. Et sundere alternativ til en lækker kage.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 225 g mel
- 175 g smør
- 110 g melede kartofler
- 110 g sukker
- 3 stk. store madæbler
- 2 stk. æg
- 1-2 dl sødmælk
- 1 spsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne, kog dem møre og purér dem. Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver.
- Sigt mel, bagepulver og kanel sammen. Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, kartoffelmos og æblestykker. Rør sammenpiskede æg i. Tilsæt mælk til dejen virker blød, men ikke helt flydende.
- Kom dejen i en smurt kageform og bag den ved 190 g i 1 time og 15 min. Lad kagen køle af i formen. Drys evt. med flormelis og server i skiver med råcreme til.
TIP: Kagen kan også bare spises som den er med en kop te eller kaffe.