De små muffins smager af æbleskiver og er fine at servere til julehyggen. (Foto: Mikael Kvist Laursen ©DR)

Æbleskivemuffins

Hvis du er vild med æbleskiver, vil du helt sikkert også kunne lide denne lidt tvistede version af den kendte julekage. Her er æbleskiverne i stedet bagt som små fine muffins og drysset med flormelis-sne. Serveret sammen med varm gløgg, er æbleskivemuffins den perfekte kage til julens hyggelige arrangementer. Så slipper du for at vende æbleskiver i det uendelige, og du kan overraske familie og venner med noget nyt.

Opskriften giver 25-30 små æbleskivemuffins.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 økologisk citron, skal heraf
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. fint salt
  • 50 g smeltet smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 240 g hvedemel
  • 1 æble
  • flormelis til pynt

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg med sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk til dejen er jævn og uden klumper.
  3. Fyld dejen i en smurt muffin-bageform med små huller, så kagerne får ca. samme størrelse som klassiske æbleskiver.
  4. Hak æblet i små tern og pres et stykke ned i hver dej.
  5.  Bag ved 200 grader alm. ovn i ca. 20 minutter til kagerne er hævet pænt op og er let gyldne.
  6.  Lad kagerne køle til lune før de tages op af formen.
  7. Anret på et fad og drys med flormelis. Server gerne til et varmt glas gløgg.