Æggebrød fra Balkan, som serveres til påske (©DR)

Æggebrød fra Balkan

Her er opskriften på et spændende brød, som kan bygges op som en 'rede' omkring et helt æg. Vær opmærksom på, at dejen er festbolledejen - opskriften finder du her på hjemmesiden.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. festbolledej
  • 10 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Man kan bruge rå, prikkede æg. Husk at den prikkede ende skal vende ud af dejen, så evt. overtryk kan slippe ud. Eller man kan koge æggene i vand med mange rødløgsskaller i en time, til de er fuldstændigt mørkebrune. 
  2. Fold en strimmel dej om æggene og læg dem til efterhævning, eller form en flettet rede af dejen og læg æggene i den. Tryk godt til så de er nede i dejen, også når de evt. er blevet skubbet ud af reden undervejs i hævningen. 
  3. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 175 grader til dejen er gennembagt. 
  4. Stik evt. en træpind i, og hvis den kommer tør ud, er dejen bagt.