Æggekage med spinat, avocado og hytteost - glutenfri morgenmad
Kokken Adam Aamann lavede i Madmagasinet denne fantastiske opskrift på en fyldig og lækker glutenfri morgenmad. Den er nem at lave og smager fantastisk.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Æggekage
- 4 stk. æg
-
0,75 dl
piskefløde
(Kan erstattes af sødmælk)
-
1/2 tsk.
salt
(Efter smag)
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 1 dl friske spinatblade
- 1 spsk. smør
Fyld og pynt
- 1 stk. moden avocado
- 1 tsk. citronsaft
- 4 spsk. hytteost
-
2-3 spsk.
fintsnittet purløg
(Eller ramsløg og karse)
-
1/2 tsk.
salt
(Efter smag)
-
1 knivspids
peber
(Efter smag)
Fremgangsmåde
- Lav æggekagen:
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. - Smid spinaten på en varm pande med lidt smør og sautér den kort, til den falder sammen, kom spinaten i en lille skål og køl den lidt af. Vend derefter spinaten i æggemassen.
- Kom smørret på en lille pande (ca.16 cm) eller to små meget pander (ca. 12cm) og varm op, til smørret bruser, kom æggemassen på og vend forsigtigt rundt i massen med en træspartel et par gange og lad derefter æggekage sætte sig ved lavere varme.
- Når æggekagen er fast, lægger du en tallerken ovenpå, vender æggekagen ud og glider æggekagen tilbage på panden med den stegte side opad, steg 2 min og tag æggekagen af blusset.
- Anretning: og servering:
Skær avocadoen i 2 halve og derefter i skiver og dryp dem med citronsaft. Skær æggekagen ud i to eller fordel en æggekage på hver tallerken, hvis du har lavet to. - Kom 2 spsk. hytteost på hver æggekage, derefter den halve avocado i skiver, drys til sidst med havsalt, friskkværnet peber, snittet purløg og evt lidt karse. Pynt med ramsløg på toppen.