(©DR)

Æggekage med spinat, avocado og hytteost - glutenfri morgenmad

Kokken Adam Aamann lavede i Madmagasinet denne fantastiske opskrift på en fyldig og lækker glutenfri morgenmad. Den er nem at lave og smager fantastisk.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Æggekage

  • 4 stk. æg
  • 0,75 dl piskefløde
    (Kan erstattes af sødmælk)
  • 1/2 tsk. salt
    (Efter smag)
  • 1 knivspids friskkværnet peber
  • 1 dl friske spinatblade
  • 1 spsk. smør

Fyld og pynt

  • 1 stk. moden avocado
  • 1 tsk. citronsaft
  • 4 spsk. hytteost
  • 2-3 spsk. fintsnittet purløg
    (Eller ramsløg og karse)
  • 1/2 tsk. salt
    (Efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (Efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Lav æggekagen:
    Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
  2. Smid spinaten på en varm pande med lidt smør og sautér den kort, til den falder sammen, kom spinaten i en lille skål og køl den lidt af. Vend derefter spinaten i æggemassen.
  3. Kom smørret på en lille pande (ca.16 cm) eller to små meget pander (ca. 12cm) og varm op, til smørret bruser, kom æggemassen på og vend forsigtigt rundt i massen med en træspartel et par gange og lad derefter æggekage sætte sig ved lavere varme.
  4. Når æggekagen er fast, lægger du en tallerken ovenpå, vender æggekagen ud og glider æggekagen tilbage på panden med den stegte side opad, steg 2 min og tag æggekagen af blusset.
  5. Anretning: og servering:
    Skær avocadoen i 2 halve og derefter i skiver og dryp dem med citronsaft. Skær æggekagen ud i to eller fordel en æggekage på hver tallerken, hvis du har lavet to.
  6. Kom 2 spsk. hytteost på hver æggekage, derefter den halve avocado i skiver, drys til sidst med havsalt, friskkværnet peber, snittet purløg og evt lidt karse. Pynt med ramsløg på toppen.