Fyld æggesalat i sandwichbrødet og tag det med på picnic eller i madpakken. (Foto: The Washington Post ©getty images)

Æggesalat

Æggesalat kan pifte ethvert frokostbord eller madpakke op. Sammenhængen mellem æg, karry og cremet mayonaissedressing er perfekt, hvis du trænger til en variation af æggemaden.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 5 hårdkogte æg
  • 2 spsk. mayonaise
  • 2 spsk. cremefraiche
  • 1-2 tsk. karry
    (efter smag)
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 lille tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • Purløg til pynt

Fremgangsmåde

  1. Kog æggene hårdkogte (cirka 9 minutter) og skyl dem derefter i koldt vand. Pil dem og lad dem køle godt af, før du færdiggør æggesalaten.
  2. Dressingen røres sammen af mayonaise, cremefraiche, karry, hvidløgspulver og dijonsennep og smages til med salt, peber og eventuelt mere karry.
  3. Hak æggene så groft, som du ønsker, og vend dem i dressingen.
  4. Servér med rugbrød, friske tomater og en håndfuld purløg eller lidt bacon på toppen eller i en sandwich.