En fantastisk gryderet med en lækker tomat- og jordnøddesauce. (Foto: Scanpix ©Scanpix)

Afrikansk kylling med jordnøddesauce

Lækker gryderet med en rund smag af kylling og peanuts. God til en efterårsdag, hvor der skal hygges lidt ekstra.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. stor fersk kylling
  • 3 stk. løg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stk. rød chili
  • 1,5 l vand
  • 1 dåse tomatpure
  • 170 g peanut butter
    (ca. 0,5 glas)
  • 1 dl usaltede peanuts
  • 1,5 dl langkornede ris

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingen og dup den tør med køkkenrulle. Skær kyllingen i 6- 8 stykker. Skræl løgene og hak dem groft.
  2. Hæld væden fra de flåede tomater og hak dem groft.
  3. Svits kyllingestykkerne i lidt olie i en stor stegegryde og tag dem op. Svits løgene til de er klare.
  4. Læg kyllingestykkerne tilbage til løgene i stegegryden og tilsæt de grofthakkede tomater, tomatpure og den hele chili.
  5. Hæld vandet over, så det dækker kyllingestykkerne, men heller ikke mere. Krydr med salt og peber.
  6. Kog kyllingen under låg i 30 minutter.
  7. De usaltede jordnødder blendes fint og blandes med jordnøddesmørret som blandes i gryden. Sørg for at rør det godt ud før risene tilsættes.
  8. Lad retten simre ved svag varme i yderligere 20 minutter og server evt med en salat og et stykke brød til.