Afrikansk kylling med jordnøddesauce
Lækker gryderet med en rund smag af kylling og peanuts. God til en efterårsdag, hvor der skal hygges lidt ekstra.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 stk. stor fersk kylling
- 3 stk. løg
- 1 dåse flåede tomater
- 1 stk. rød chili
- 1,5 l vand
- 1 dåse tomatpure
-
170 g
peanut butter
(ca. 0,5 glas)
- 1 dl usaltede peanuts
- 1,5 dl langkornede ris
Fremgangsmåde
- Rens kyllingen og dup den tør med køkkenrulle. Skær kyllingen i 6- 8 stykker. Skræl løgene og hak dem groft.
- Hæld væden fra de flåede tomater og hak dem groft.
- Svits kyllingestykkerne i lidt olie i en stor stegegryde og tag dem op. Svits løgene til de er klare.
- Læg kyllingestykkerne tilbage til løgene i stegegryden og tilsæt de grofthakkede tomater, tomatpure og den hele chili.
- Hæld vandet over, så det dækker kyllingestykkerne, men heller ikke mere. Krydr med salt og peber.
- Kog kyllingen under låg i 30 minutter.
- De usaltede jordnødder blendes fint og blandes med jordnøddesmørret som blandes i gryden. Sørg for at rør det godt ud før risene tilsættes.
- Lad retten simre ved svag varme i yderligere 20 minutter og server evt med en salat og et stykke brød til.