Agurkesalat kan bruges til mange ting. F.eks. på en hotdog, eller til flæskestegen. (©DR)

Agurkesalat

God gammeldags agurkesalat, er nem at lave, og smager fantastisk. Vær opmærksom på at de skal trække, gå derfor gerne i gang et par timer inden det skal serveres. Brug de syltede agurker til godt tilbehør til div. retter - eks. hjemmelavede hotdogs, som Jørgen og Nikolaj gjorde det i Nak & Æd.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. agurk
  • 40 g salt
  • 4 spsk. sukker
  • 2,5 dl eddike
  • 5-6 stk. koriander frø

Fremgangsmåde

  1. Skær agurken i tynde skiver og kom dem i en skål med 25 g. salt og bland sammen. Lad den herefter stå 15 minutter. Skyld agurkerne og dryp godt af.
  2. Kog eddike, sukker, salt og koriander frø sammen, tilsæt 1 dl. vand og hæld så denne lage over agurkerne. Lad det hele trække sådan og server.