Hjemmelavet sylt som en denne krydrede agurkesalat, er dejligt tilbehør at have ved hånden. (Foto: Marie Warnke Nørrregaard ©DR)

Agurkesalat med chili og ingefær

Camilla Plum lavede i programmet Krudt og Krydderier denne agurkesalat med chili og ingefær. Det er en ret, der er hurtig at lave, og som passer perfekt til mange kød og grillretter. Opskriften giver en frisk og sprød agurkesalat med dejlig smag af chili og revet ingefær.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. agurk
  • 4 spsk. riseddike
  • 3 spsk. palmesukker
    (kan erstattes med rørsukker)
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 stk. tørret chili i flager
    (eller en finthakket rød chili)
  • 1 spsk. frisk ingefær

Fremgangsmåde

  1. Skræl agurkerne, flæk dem og skær dem i tykke, skrå skiver.

  2. Bland en lage af riseddike, palmesukker, salt, chili og revet ingefær og vend det sammen med agurkerne, og lad det trække en halv time.