Dette er en nem og anderledes agurkesalat med en omgang radisser i (©DR)

Agurkesalat med radisser

Madentusiast Anne Hjernøe lavede i programmet Anne og Anders på Sommerferie denne anderledes agurkesalat, som er med radisser og en creme fraiche dressing. Det er en nem og hurtig opskrift, og retten er både frisk og krydret, fordi der er dukkah i dressingen, som er en egyptisk krydderiblanding. Dukkah kan købes i etniske butikker, men til sidst i opskriften beskriver Anne Hjernøe, hvordan man kan lave en hjemmelavet dukkah.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stk. agurk
  • 5 stk. radiser
  • 2 stk. foårsløg
    (eller toppen fra friske skalotteløg)
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. flydende honning
  • 0,5 tsk. flagesalt
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
  • 1-2 spsk. dukkah som drys
    (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver og bland med skiveskårne radisser og friskhakkede forårsløg.

  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og bland det hele sammen til en cremet salat.

  3. Drys med rigeligt dukkah og servér salaten til kanin eller andre af sommerens gode retter.

  • TIP: Dukkah kan købes men også laves ved at riste nødder eller kerner på en tør pande sammen med krydderier som spidskommen, koriander, sort peber eller lign og støde det sammen med lidt salt i en morter.