Aîgo bouido. Hjemmelavet hvidløgssuppe med hønsebouillon med brød og ost. (©DR)

Aîgo bouido - Hvidløgssuppe

Aîgo bouido er en hvidløgssuppe, der oprindeligt bliver lavet på kogende vand. Hvis du ønsker at tilsætte suppen yderligere smag, kan du med fordel bruge en hønsebouillon. Server suppen over brød med ost.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1,5 l hønsebouillon
  • 2 stk. lauerbærblade
  • 1 smule frisk salvie
  • 12-14 fed hvidløg
  • 6 spsk. olivenolie
  • 8 skiver tørt brød
  • 100 g reven parmesan
    (eller gruyére)

Fremgangsmåde

  1. Traditionelt fremstilles denne suppe på rent vand,- "aïgo bouido" betyder "kogt vand", men den smager af lidt mere, hvis man bruger en let bouillon. 

  2. Kom bouillon, laurbærblade, salvie, hvidløg og to spsk. olie i en gryde. Kog det op for kraftig varme. Dæmp så varmen og lad suppen simre med et låg på klem i et kvarter. 

  3. Fjern krydderurterne og purer hvidløgene med en stavblender eller passér dem gennem en sigte. 

  4. Læg to skiver brød i hver suppetallerken og kom lidt olie på dem. Fordel osten over skiverne og kom den rygende varme suppe henover.