Airsju
Airsju er en sønderjysk ret med kål og kød, som brødrene Price lavede i 'Spise med Price'-programmet om egnsretter. Denne opskrift på airsju er en nem opskrift, fordi alle ingredienser skal i samme gryde.
Tilberedningstid:
1 time, 15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 250 g røget bacon
- 600 g skinkekød
- 50 g smør
-
8-12 stk.
kartofler
(afhængig af størrelse)
- 1 stk. lille hvidkål
- 4-6 stk. gulerødder
- 1 stk. stort løg
- 4 dl svinebouillon
- 8-10 stk. peberkorn
- 3-4 stk. laurbærblade
-
0,5-1 tsk.
salt
(efter smag)
-
1 knivspids
peber
(efter smag)
Fremgangsmåde
- Skinkekød og bacon skæres i passende stykker og brunes let i smør i en gryde.
- Kartoflerne og gulerødderne skæres i ikke alt for tynde skiver. Løget hakkes. Kålen snittes relativt fint.
- Kom kål, løg og gulerødder i gryden sammen med peberkorn og laurbærblade. Tilsæt lys bouillon, skru ned for varmen, og lad retten simre under låg i 30 minutter.
- Kom de skrællede kartofler ved og vend godt rundt i retten. Læg atter låg på og lad retten simre i endnu en halv time, til kartoflerne er helt møre. Smag til og server.