Airsju med kål og kød (©DR)

Airsju

Airsju er en sønderjysk ret med kål og kød, som brødrene Price lavede i 'Spise med Price'-programmet om egnsretter. Denne opskrift på airsju er en nem opskrift, fordi alle ingredienser skal i samme gryde.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 250 g røget bacon
  • 600 g skinkekød
  • 50 g smør
  • 8-12 stk. kartofler
    (afhængig af størrelse)
  • 1 stk. lille hvidkål
  • 4-6 stk. gulerødder
  • 1 stk. stort løg
  • 4 dl svinebouillon
  • 8-10 stk. peberkorn
  • 3-4 stk. laurbærblade
  • 0,5-1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Skinkekød og bacon skæres i passende stykker og brunes let i smør i en gryde.

  2. Kartoflerne og gulerødderne skæres i ikke alt for tynde skiver. Løget hakkes. Kålen snittes relativt fint.

  3. Kom kål, løg og gulerødder i gryden sammen med peberkorn og laurbærblade. Tilsæt lys bouillon, skru ned for varmen, og lad retten simre under låg i 30 minutter.

  4. Kom de skrællede kartofler ved og vend godt rundt i retten. Læg atter låg på og lad retten simre i endnu en halv time, til kartoflerne er helt møre. Smag til og server.