Denne suppe kan tages med på picnic i en flaske, som man kan få i et lille shot (©DR)

Ajo Blanco: En kold suppe

En klassisk spansk ret. Blanco betyder hvid, og ajo betyder hvidløg. Denne ret kombinere ganske få ingredienser, men der kommer et overraskende resultat ud af det.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3-4 skiver godt, hvidt sandwichbrød
  • 1 l hønsefond
  • 2-3 stk. fede hvidløg
  • 1 sjat sherryvineddike
  • 1 sjat finosherry
  • 250 g smuttede mandler
    (tag lidt fra til drys)
  • 1 sjat olivenolie
  • 8-10 stk. vindruer
    (ca. 1 klase)

Fremgangsmåde

  1. Skær skorperne fra brødet og udblød det i halvdelen af den kolde hønsefond. Blend derefter de smuttede mandler sammen med et skvæt olivenolie, sherryvineddike, presset hvidløg, resten af hønsefonden og eventuelt et lille skud finosherry.

  2. Tilsæt det udblødte brød, blend færdig til suppen er klar og cremet og smag til med salt og peber. Stil suppen på køl. 

TIP: Til en elegant tallerkenservering kan man pynte med halve grønne druer og et drys af hakkede og tørristede mandler. Skal man på picnic eller have suppen som tilbehør, kan den også fint serveres i shotglas. Hæld den i så fald på en termokande og kom evt. et par isterninger i inden afgang hjemmefra.