(©DR)

Albondigas - vegetarisk

Kok Anders Vald har lavet denne vegetariske udgave af kødboller i tomatsauce. De bliver lavet i den spanske udgave Albondigas med den spanske ost manchego. Spis gerne Albondigas med grillet surdejsbrød og en god salat.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Veggie boller

  • 320 g finthakket seitan
    (Vegansk produkt lavet på gluten)
  • 85 g kikærtemel
  • 70 g hirseflager
  • 50 g finthakket løg
  • 25 g soya
  • 35 g finthakkede svampe
  • 10 g loppefrøskaller
  • Revet skal fra 1 citron
  • 5 g salt
  • 2 stk. finthakket hvidløg
  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. knust sort peber
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • Oliven olie til stegning

Tomatsauce

  • 500 g hakkede tomater
  • 100 g rød peber skåret i tern
  • 100 g fennikel skåret i små tern
  • 100 g bladselleri skåret i små tern
  • 50 g finthakket løg
  • 75 g hakkede mandler
  • 3 stk. finthakkede hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. sød paprika
  • 2 spsk. hakket timian
  • 10 g salt
  • 1 tsk. knust sort peber
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 30 g honning
  • 2,5 dl mandelmælk
  • 75 g revet manchego

Fremgangsmåde

Veggie boller (albondigas):

  1. Alle ingredienser røres sammen til en relativ fast fars. Konsistensen skal være smidig, og sådan at der kan trilles boller på størrelse med en bordtennisbold.  
  2. Bollerne steges gyldne og sprøde på panden i olivenolie. Når alle boller er stegte, lægges de til side på et fad.  


Tomatsauce:

  1. Varm gryden godt op og put olivenolie og grøntsager i. 
  2. Sauter det det hele godt af og tilsæt så krydderier og timian. 
  3. Herefter vendes tomatpuré og honning i gryden, inden de hakkede tomater, mandelmælk og Manchego tilsættes. 
  4. Lad saucen simre i ca. 30 minutter. Konsistensen skal have en chunky men cremet konsistens.
  5. Når saucen er klar lægges veggie bollerne i. Når bollerne er blevet varmet igennem serveres retten, gerne med lidt revet manchego og urter på toppen. 

Spis gerne Albondigas med grillet surdejsbrød og en god salat.