Sunes all american sandkage med smørcreme og dejlig æblemarmelade. (©DR)

All american sandkage

Som sit mesterværk i andet program af Den store Bagedyst 2016, bagte Sune denne lækre og svampede all american sandkage. Kagens krumme er tæt, men det er langt fra en tør fornemmelse, da kagen er dejlig fugtig, og er desuden forkælet med smørcreme og en skøn æblemarmelade.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sandkage

  • 675 g smør
  • 1050 g sukker
  • 21 stk. æg
  • 3 stænger vaniljer
  • 720 ml fløde
  • 900 g hvedemel
  • 1,5 tsk. salt
  • farvestof efter ønske

Smørcreme

  • 340 g smør
  • 560 g flormelis
  • 4 spsk. fløde
  • 1 stang vanilje

Æblemarmelade

  • 6 stk. æbler
  • 200 g sukker
  • 2 spsk. gul melatin
  • 2 stk. citron, saft heraf
  • 1 stang vanilje
  • en sjat Apple Jack
    (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Sandkage:
    Smør og sukker røres luftigt. Vaniljekorn kommes heri. Æg tilsættes et af gangen. Halvdelen af melet tilsættes, herefter fløden, derpå sidste halvdel af melet. 
  2. Dejen deles i tre portioner, 1 farves røs, 1 farves blå og en holdes hvid. 2 af dejene hældes i hver sin aflange springform, og bages 40 min ved 160 grader varmluft, herpå 20 minutter ved 150 grader. Kagen tages ud og køles i 20 min, før formen åbnes eller kagen tages ud af formen. 
  3. Kagerne skæres ud i ens skiver. Ud af disse skriver skæres eller udstikkes elementer efter eget ønske. Disse kombineres med den ikke bagte dej i en tilsvarende form, og denne bages nu, ligesom de ovenstående. Vær opmærksom på at bage kagen rigeligt. De allerede bagte elementer brænder ikke på. Kagen tages ud af formen, og køler. 
  4. Det er nu let at skære den bulede top af, og vende kagen på hovedet – så får du en flot top, der er let at pynte. 
  5. Smørcreme:
    Smør, sukker og vanilje røres hvidt og luftigt. Fløden tilsættes og det hele piskes endnu mere til det meget hvidt og luftigt. Kan bruges med det samme, på en AFKØLET kage. 
  6. Æblemarmelade: Alle ingredienser, bortset fra melatin og apple jack koges sammen til det er mørt. Melatin tilsættes og det hele gives et opkog. Marmeladen køles en anelse og apple jack røres i. Lad marmeladen køle yderligere og hæld denne ud over den færdigpyntede kage (obs. Da marmeladen skal hældes ud over kagen, behøver du ikke at sprøjte perfekte bonderoser i smørcreme på kagens overside). 

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 2