Brug din pesto i sandwiches, til tapasbordet eller som dressing. (©DR)

All-round pesto

Her får du Camilla Plums opskrift på en god all-round pesto, som du kan bruge til det hele. Til tapas, i sandwiches, i salater eller lige det, du har lyst til. Alle krydderurter kan bruges, og smagen kan justeres lige som du ønsker den.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • ½ l grundurt
  • 1 dl ekstra urter
  • 3 dl olivenolie
  • hvidløg efter smag
  • chili efter smag
  • skal og saft af citron
  • lidt æbleeddike
  • salt og peber
  • saltede kapers
  • saltede ansjoser

Fremgangsmåde

  1. Grundurten skal være basilikum, koriander, kørvel, persille eller rucola, gerne en blanding. Ekstra urter kan være dild, mynte af alle slags, estragon, fenikkel, citronmelisse, vietnamesisk korander, thaibasilikum. 
  2. Urter skylles godt og køres med de resterende ingredienser til en cremet mos på en foodprocessor. Smag til som du ønsker den med chili, hvidløg, citron og kapers og ansjoser.