All-round pesto
Her får du Camilla Plums opskrift på en god all-round pesto, som du kan bruge til det hele. Til tapas, i sandwiches, i salater eller lige det, du har lyst til. Alle krydderurter kan bruges, og smagen kan justeres lige som du ønsker den.
Tilberedningstid:
15 min.
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- ½ l grundurt
- 1 dl ekstra urter
- 3 dl olivenolie
- hvidløg efter smag
- chili efter smag
- skal og saft af citron
- lidt æbleeddike
- salt og peber
- saltede kapers
- saltede ansjoser
Fremgangsmåde
- Grundurten skal være basilikum, koriander, kørvel, persille eller rucola, gerne en blanding. Ekstra urter kan være dild, mynte af alle slags, estragon, fenikkel, citronmelisse, vietnamesisk korander, thaibasilikum.
- Urter skylles godt og køres med de resterende ingredienser til en cremet mos på en foodprocessor. Smag til som du ønsker den med chili, hvidløg, citron og kapers og ansjoser.