Prøv familien Roxys opskrift på en pakistansk aloo chicken. (©DR)

Aloo chicken shorba matar med roti og chutney

En klassiker fra det pakistanske køkken ala familien Roxy, som de lavede den i første program af Maddysten. Gryderetten er en af deres bedste familieretter og er med kylling, kartofler og fine ærter og serveres bedst sammen med hjemmelavede roti og en stærk chutney.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Aloo chicken shorba matar

  • 1 dl olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. ekstra hot chili pulver
  • 4 store tomater
  • 800 g kyllingefilet
  • 5 store kartofler
  • 250 g fine ærter
  • 1 tsk. garam masala
  • 5-7 friske, grønne chili
  • ½ bundt frisk koriander

Roti

  • 500 g Elephant Atta
    (medium chapati flour)
  • ca. 2 dl vand

Chutney

  • 5-7 friske, grønne chili
  • 1 tomat
  • ½ bundt frisk koriander
  • salt efter smag
  • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Aloo chicken shorba matar 

  1. Kom olivenolie i en stor gryde og varm det op.
  2. Blend hvidløg og løg sammen, og kom det olien. Når det bliver lysebrunt tilsættes salt og chili sammen med lidt vand.
  3. Hak tomaterne i små stykker og tilsæt til gryden sammen med grøn chili. Lad det stege i ca. 10 minutter.
  4. Hak kylling og kartofler i passende stykker og tilsæt til gryden. Lad det hele simre i 25-30 minutter. Husk løbende at tilsætte lidt vand så det ikke brænder på.
  5. Tilsæt garam masala og koriander og server gerne gryderetten med hjemmelavede roti og chutney (se nedenunder).

Roti

  1. Bland mel og vand sammen til en ensartet dej, og lad den hvile i 15-20 minutter.
  2. Rul dejen ud til runde, tynde brød og steg dem én ad gangen på en tør pande.

Chutney

  1. Alle ingredienser blendes sammen og serveres som tilbehør.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten