Sjove og anderledes flødekager med chokolademousse fra 'Den store bagedyst'. (©DR)

Medaljer med chokolademousse

I 6. sæson af 'Den store bagedyst' lavede Lisette disse flotte altankasse-kager. Lisette synes, den klassiske medalje er svær at spise og valgte i flødeskumskage-udfordringen derfor at lave nogle medaljer, som kunne spises, uden de blev trykket flade. Og samtidig kan de drikkes.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokolademousse

  • 100 g chokolade, 50 %
  • 60 g æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. appelsinskræl
  • 60 g æggehvider
  • 150 g piskefløde
  • 2 blade husblas
  • 4 spsk. madeira

Macaron

  • 100 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 40 g æggehvider
  • 1 tsk. pastafarve (fersken)
  • 100 g sukker
  • 40 g vand
  • 40 g æggehvider

Karamelspir

  • 200 g sukker
  • 6 stk. hasselnøddekerner

Kaffe og pynt

  • Espresso (mængde afhængig af styrke)
  • Mælk (mængde afhængig af styrke)
  • 1-2 stk. isterninger i hver anretning/kage
  • 2 l piskefløde
  • 6 sugerør
  • 6 plasticposer
  • 6 elastikker

Fremgangsmåde

Isterninger

  1. Fyld isterningepose og sæt på frost.
  2. Tænd for ovnen på 150ºC.


Chokolademousse

  1. Udblød husblas i vand.
  2. Smelt chokoladen over vandbad og rør derefter æggeblommer, sukker, appelsin, Madeira og husblas i chokoladen. Køl ned til massen er fingervarm.
  3. Pisk hvider og flødeskum hver for sig.
  4. Vend først flødeskum i chokoladen og dernæst hviderne.
  5. Kom moussen i forme og stil på frost.


Macaron

  1. Sigt mandelmel og flormelis i en skål og rør æggehvider i, så det samler sig. Kog vand og sukker og farve i en gryde, til det når 118ºC.
  2. Pisk æggehviderne.
  3. Den varme masse hældes i en tynd stråle ned i æggehviderne under konstant piskning med elpisker. Opnå ca 50ºC. Vend lidt af den lune masse i melet og dernæst resten. Kom det i en sprøjtepose og lav seks store cirkler (flade). Bank pladen og lad hvile i 40 min.
  4. Kom i 150ºC varm ovn i 15 minutter. Skru ned til 130ºC og lad ovndør stå på klem i 5 minutter. Tag ud og køl ned.


Karamel spir

  1. Smelt sukker i en lille bitte kasserolle.
  2. Stik en tandstik i hasselnødderne og dyp dem i karamelmassen og lad dem trække et langt spir. Sæt dem i klemme mellem bordplade og spækbræt og lad dem størkne ”frithængende”.


Kaffe

  1. Lav kaffen på en espresso og tilsæt derefter kold mælk.
  2. Pisk piskefløden i en stor skål og kom i en stor sprøjtepose.



Anretning

  1. Sæt chokolademoussen på macaronbunden. Pynt med flødeskum og karamelspir på toppen.
  2. Hæld kaffe i små plasticposer og prop sugerør ned i og luk til med elastik. Læg en kaffepose i hver altankasse.
  3. Stik et omvendt vandglas i hver altankasse og fyld op med flødeskum så man ikke kan se, hvad man drikker af sugerøret, som stikker op.
  4. Læg kagen på det omvendte glas – færdig!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)