Du kan prøve opskriften på Mias amerikanske wienerbrød og skifte nogle af ingredienserne ud med dine egne yndlings smage. (©DR)

Amerikanskinspireret wienerbrød og brødkurv

Mia har i wienerbrødsudfordringen fundet inspiration i det amerikanske køkken og fyldt sine bacon, barbecuesause og pekannødder.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Wienerdej

  • 200 g mælk
  • 3 æg
  • 60 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 40 g gær
  • 650 g mel
  • 400 g smør

Barbecuesauce

  • 200 g ketchup
  • 20 g soya
  • 50 g æbleeddike
  • 120 g brun farin
  • 2 tsk. røget paprika

Brødkurv

  • 950 g mel
  • 75 g salt
  • 10 g gær
  • 5 dl vand
  • en smule barbecuesauce

Fyld til wienerbrødet

  • 125 g flødeost
  • 45 g færdigstegt bacon
  • 40 g pekannødder
  • 70 g ahornsirup

Topping

  • En håndfuld bacon
  • En håndfuld pekannødder
  • 1 æg

Flødeostglasur

  • 2 spsk. flødeost
  • 1 dl flormelis
    (cirka)

Fremgangsmåde

Wienerdej

  1. Bland æg, sukker, mælk, gær og salt (sørg for at alle ingredienserne er kolde) 
  2. Tilsæt mel, og ælt til en samlet dej. 
  3. Rul dejen lidt ud, og læg den på køl i minimum 10 minutter. 
  4. Bank og ælt smørret i lidt mel, og form det til en flad firkant. 
  5. Rul dejen ud, så smørret kan placeres i midten og dejen foldes indover. 
  6. Rul og fold dejen, så der kommer 3 lag smør. 
  7. Læg dejen på køl i 15 minutter. 
  8. Rul og fold så lagene igen tredobles.
  9. Læg dejen på køl i 15 min. 
  10. Rul og fold så lagene igen tredobles.  
  11. Læg dejen på køl i 15 min. 
  12. Rul dejen ud, og udstik runde forme samt hul i midten.  
  13. Pensl bunden med barbecuesauce (eller æg), og placér ringen ovenpå.  
  14. Lad stykkerne hæve i 1,5 time. 
  15. Kom fyld i, pensel med sammenpisket æg og kom topping på.  
  16. Bag ved 220 grader i 12-13 min.   

Barbecuesauce

  1. Bland alle ingredienserne og giv det et opkog.   

Brødkurv  

Ælt vand, salt, gær og mel sammen. 

Lad dejen hvile mindst 15 minutter ved stuetemperatur. 

Rul dejen aflangt ud, og skær den i passende strimler.

Flet og form brødkurven, og placér den ovenpå en skål med sølvpapir (eventuelt med lidt olie) 

Bag ved 170 grader I 1 time - 1 time og 15 min.  

Pensel med barbecuesauce, og bag ca. 3-4 minutter mere.   

Topping  

  1. Skær bacon i små tern og  steg det en smule.  
  2. Hak pekannødderne.    

Glasur med flødeost 

  1. Rør ingredienserne sammen.  
  2. Kom glasuren i en sprøjtepose, og pynt de bagte wienerbrød.