Gryderetten ser overdådig ud med majskolber, tigerrejer og pølser! En skøn sydstatsret er serveret. (©DR)

Amerikansk gryderet med tigerrejer og majskolber

Anne Hjernøe og Anders Agger fik denne opskrift på såkaldt Lowcountry Boil eller Frogmore Stew med sig hjem. En god, solid amerikansk gryderet med pølser og kartofler. Ifølge Bill Frymann, som gav dem opskriften, skylles retten bedst ned med en kold øl.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 20 g Old Bay krydderblanding
  • 3 l hønsebouillon
    (Eller vand)
  • 2 kg kartofler
  • 1,5 kg røget pølse
  • 8 stk. majskolber
  • 2 kg tigerrejer

Fremgangsmåde

  1. Kom Old Bay krydderiet i en stor gryde sammen med vand eller bouillon og bring det i kog. 
  2. Tilføj kartofler og pølse der er skåret i 2 cm tykke siver og lad det simre i 10 min. 
  3. Pil majskolberne og skær dem i tykke skiver og tilsæt dem, lad blandingen koge i 4-5 minutter og tilsæt derefter rejerne og lad dem koge med i yderligere 3 minutter. 
  4. Hæld vandet fra og servér retten på et stort fad. Nydes dampende varmt, med en kold øl.