Lav Anne Hjernøes små amerikanske pandekager med ahornsirup og frugt. En skøn pandekage til den søde tand. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Amerikanske pandekager

Anne Hjernøe lavede i programmet Annemad disse små, og lækre amerikanske pandekager, serveret med ahornsirup og frugt efter egen smag. Denne nemme opskrift på pandekager er perfekt til brunchbordet i weekenden eller som en dessert til den søde tand.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4-5 dl kærnemælk
  • 2 stk. æg
  • 5 dl hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2-3 tsk. lys rørsukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 4 spsk. smeltet smør
  • ca. 50 g smør
    (til bagning)

Fremgangsmåde

  1. Rør kærnemælk og æg godt sammen. Tilsæt hvedemel og bagepulver, sigt det evt.
  2. Rør dejen godt igennem, til den er helt ensartet, og tilsæt derefter rørsukker, salt og smeltet smør.
  3. Hvis du har tiden til det, kan du lade pandekagedejen hvile lidt (ca. 30 min), før du bager den.
  4. Bag pandekagerne i smør på en varm pande, servér dem varme med ahornsirup, og frugt efter smag. Det kan være bananskiver, hindbær, blåbær eller lign.