De tykke pandekager med blåbær er perfekte som morgenmad eller til brunch i weekenden. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Amerikanske pandekager med blåbær og sirup

Kokken Nikolaj Kirk fra tv-programmet Nak & Æd lavede en morgen de lækreste, tykke pandekager over bål. Der er både blåbær i dejen og som drys ovenpå de nemme pandekager, der serveres overhældt med sirup. Perfekte til en solid morgenmad eller brunch.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 1,5 dl mælk
  • 65 g hvedemel
  • 1 knivspids bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. appelsinskal
  • 50 g smør
  • 150 g blåbær

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt salt, sukker, appelsinskal og bagepulver og pisk godt sammen. Rør melet i og lad dejen stå 10 minutter. 
  2. Varm en pande op, kom smør på og lad det smelte.
  3. Hæld halvdelen af blåbærrene i dejen og begynd at stege de små, tykke pandekager. Der bliver ca. 10 pandekager af denne opskrift.
  4. Vend pandekagerne efter ca. et minut, steg dem endnu et minut og løft dem af panden. Læg dem som en stak på et varmt fad, drys resten af blåbærrene over og hæld sirup på til sidst.

TIP: Pandekagerne kan være en del af en god morgenmad eller brunch med blandt andet stegt bacon, pølser og brød.