De smukke tærter smager eksotisk af ananas og passionsfrugt. (©DR)

Ananasdrømme med creme brule

Disse små ananastærter med creme brule bagte Christina som et mesterværk i Den store bagedyst 2018. Kagerne pyntes med passionsfrugtgele, chokolade og marengs, og er både fine til dessert eller til en god kop kaffe.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Ananasringe

  • 1 ananas
  • 20 g citrongræs
  • 75 g sukker

Mørdej

  • 170 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 65 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg

Creme brulee

  • ½ stang vanilje
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ dl mælk
  • æggeblomme
  • ½ æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt

Passionfrugtgele

  • 12 passionsfrugter
  • 2 dl sukker
  • 2 blade husblas

Chokoladepynt

  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g mørk chokolade
  • lidt guldstøv

Italiensk marengs

  • 65 g æggehvide
  • 100 g sukker
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde

Ananasringe

  1. Skær ananas i skiver og tilpas til små tærteforme. Udstik huller i midten, så den hårde stængel forsvinder.
  2. Kog vand sammen med sukker og citrongræs, skåret i skiver, i ca. 5 min.
  3. Hæld den varme væske over ananaserne og stil på køl i ca. 24 timer.

Mørdej

  1. Smuldr smørret sammen med flormelis, mel, salt og og vaniljesukker. 
  2. Vend hurtigt ægget i, og form dejen til en klump. Lig på køl i ca. 30 min.

Creme brulee

  1. Skrab vaniljekornene ud af vanillestangen.
  2. Piskefløde, mælk og salt varmes langsomt op under piskning, og vaniljekorn og stang røres i. Lad køle godt af inden brug.
  3.  Pisk æggeblommer, æg og sukker sammen og hæld det i flødemælken. Rør sammen så det bliver jævnt. Stil til side.

Tærtebunde

  1. Mørdejen rulles ud og udstikkes til rette størrelse til tærteformene. 
  2. Smør formene, og pres forsigtigt dejen ned, så den bliver fyldt ud.
  3. Beklæd dem med et lille stykke stanniol, og hæld tørrede bælgfrugter på.
  4. Bag dem blindt i ca. 12 min ved 220 grader.
  5. Tag dem ud af ovnen og bag dem uden bælgfrugter i ca. 5 min.
  6. Hæld creme brule massen i tærterne og bag dem i ca. 10 min. ved 150 grader. Cremen skal være fast.
  7. Lad tærterne køle helt af.

Passionfrugtgele

  1. Udbløsd husblas i ca. 5. min.
  2. Halver passionfrugter og pres saften igennem en sigte. Der skal blive ca. 100 gram saft.
  3. Put saften i en gryde, tilsæt sukker og giv det et hurtigt opkog.
  4. Tag af varmen og tilsæt 2 blade udblødt husblas. Hæld væsken i en sprøjtepose og læg på køl.

Chokoladepynt

  1. Temperer hvid og mørk chokolade.
  2. Pensl guldstøv i silikoneforme med en lille pensel.
  3. Hæld den hvide chokolade på et kornet, og sprøjt fine strimler henover silikoneformene. Køl hurtigt af.
  4. Pensl den mørke chokolade i formene og køl af.
  5. Gentag processen og køl af.
  6. Når chokoladen er stivnet, pres da forsigtigt chokoladeskallerne ud af formene.

Italiensk marengs

  1. Smelt sukker sammen med vand i en gryde. Lad det koge ind til en tykflydende væske.
  2. Pisk æggehviderne stive og tilsæt den varme sukkermasse lidt efter lidt. Pisk til en sej masse.

Chokoladeskallerne

  1. Brug bagsiden af forskellige strørelse tyller til at lave huller i chokoladeskallerne: Varm en pande op, sæt en tyl med rette str. hul på panden og lad den varme op. Smelt igennem chokoladeskallerne og gentag processen til de alle er hullede med forskellige størrelser tyller.

Samling af tærten

  1. Læg den syltede ananas oven på den afkølede creme bruleetærte. 
  2. Den iskolde passionsfrugtgele sprøjtes i midten af hullet.
  3. Chokoladeskallen ligges over.
  4. Den nu færdige italienske marengs sprøjtes ud langs kanten af ananassen og flamberes med gasbrænder.
  5. Velbekomme.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 2