Stegt andebryst er godt til både hverdag og gæster. (©Scanpix)

Andebryst med rødvinssauce og chokolade

Stegt andebryst er en nem og alligevel lidt eksklusiv kødret, som er god til både hverdag og gæster. I denne opskrift på andebryst, bliver de stegte andebryster serveret med stegte løg og gulerødder og en rødvinssauce med chokolade i.

Blommerne skal trække 2 timer.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 8 stk. svesker
  • 4 stk. store andebryster
  • 200 g gulerødder
  • 1 stk. løg
  • 3 stk. skalotteløg
  • 5 fed hvidløg
  • 6 dl rødvin
  • 3 stk. kryddernelliker
  • 1 stk. bundt timian
  • 2 stk. laurbærblade
  • 15 g mørk chokolade
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Sveskerne lægges i en skål og dækkes med koldt vand. Lad dem bløde op i 1-2 timer.
  2. Drys begge sider af andebrysterne med salt og peber. Varm en stor pande op over stærk varme, læg andebrysterne på med skindsiden nedad og skru lidt ned for varmen. Brun dem i 2 minutter på hver side, læg dem over på en tallerken og sæt dem til side.
  3. Steg grofthakkede gulerødder og fintsnittede løg, skalotteløg og hvidløg i andefedtet på panden over middel varme i 10 minutter, indtil det er blødt og gyldent. Rør i det af og til. Tilsæt vinen, bring det i kog og flamber, så alkoholen brændes af. Skru ned for varmen, tilsæt nelliker, timian og laurbærblade og lad det hele simre i 10 minutter.
  4. Læg andebrysterne tilbage på panden med skindsiden nedad, læg låg på og lad det simre i 2 minutter. Vend andebrysterne og lad dem simre videre i 2-3 minutter. Så er andebrysterne stadig lyserøde indeni. Hvis man vil have dem gennemstegt, skal de have endnu 1 minut mere på hver side.
  5. Læg andebrysterne på et ildfast fad, dæk med alufolie og hold dem varme i en lun ovn (ca. 100 grader), mens saucen laves færdig. Hæld chokoladen i saucen og lad den simre i 2-3 minutter. Si saucen over i en lille gryde og smag den til med salt og peber.
  6. Lad blommerne dryppe af, læg dem på panden og varm dem igennem.
  7. Ved servering lægges andebrysterne på et skærebræt og skæres diagonalt i lange tynde skiver. Læg dem på et varmt serveringsfad sammen med blommerne. Hæld saucen over andeskiverne og blommerne og server med kogte eller stegte kartofler.