En enkel og anderledes burger af rester med and: stegt and med sur spidskål. Foto: DR (©DR)

Andeburger med rester af and

Burgerbolle, marineret surkål og lækkert mør and. Det er de få ingredienser i denne lækre opskrift på en andeburger, som er perfekt restemad, hvis du har and tilbage fra mortensaften eller juleaften.

Spidskål skal trække en times tid i køleskabet.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g stegt andekød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 smule salt og peber
  • 2 stk. burgerbolle

Sur spidskål

  • 100 g spidskål
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Hak spidskålen fint, og læg den i en skål og rør det godt sammen med hvidvinseddike, salt og sukker. lad det trække en times tid i køleskabet.
  2. Pil andekødet af benene og riv det fra hinanden, så det trevler. Alternativ hak det groft med en kniv.
  3. Varm olien op på en pande, læg andekødet på og steg det nu godt i 5-10 minutter, til det er gennemvarmt og har taget lidt farve. Rør godt i det, så kødet bliver endnu mere strimlet og trevlet. 
  4. Knug væsken fra spidskålen.
  5. Varm burgerbollen, læg andekødet nederst, spidskål ovenpå og spis.