Andelevermousse serveret på brød som en lille hapser (©DR)

Andelevermousse

Lav din helt egen andelevermousse med hjælp fra James Prices opskrift! Hvis du ikke er til and, kan du skifte andeleveren ud med kyllingelever - eller du kan miske begge to og få en ande-kyllingelevermousse, som også smager forrygende. Vær opmærksom på, at moussen skal stå på køl natten over.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g andelever
    (eller kyllingelver - eller halvt af hver)
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. smør
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 1 fed hvidløg
  • 6 cl madeira
  • 0,5 dl piskefløde
  • 2-3 stk. søde ansjoser
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Varm olien og smør i en pande, og steg leverne sammen med rosmarin, timian og hvidløg i ca. 8-10 minutter ved ikke alt for høj varme. 
  2. Kom madeiraen ved og lad den koge næsten væk. Fisk rosmarin og timian op og kom resten af indholdet af panden i en blender sammen med ansjoserne. 
  3. Blend til konsistensen er lind og tilsæt fløde undervejs. Smag til med salt og peber, og kom massen i en form som sættes på køl natten over. Server med tynde stykker ristet brød og evt. lidt cornichoner eller små syltede løg til.