Andepostej, peberrods-dressing og snaps serveret som en flot anretning i Frilandshaven. (©DR)

Andepostej, peberrods-dressing og snaps

vAndepostej, peberrods-dressing og snaps af Anne Hjernøe. En dejlig, nem opskrift på andeleverpostej serveret med peberrodsdressing og dejlig hjemmelavet snaps.

Vær opmærksom på at peberrodssnapsen skal trække smag i 2 dage

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Andeleverpostej

  • 1 pakke andelever
  • 1 stk. lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stk. hårdkogte æggeblommer
  • 1 smule fløde
  • 1 sjat snaps fra gemmeren, fx kantarelsnaps
  • 1 smule salt
  • 1 smule sukker

Bagte syltede rødbeder med peberrod

  • 1-2 stk. rødbeder
  • 1 smule kirsebæreddike
  • 1 smule tyttebærsaft
  • 1 smule sukker
  • 1-2 spsk. peberrod
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 smule enebær
  • 1 smule timian

Peberrodssnaps

  • 1 smule peberrod
  • 70 cl Brøndums Klar snaps

Peberrodsdressing

  • 1 smule peberrod
  • 1 smule sennep
  • 1 smule honning
  • 1 smule olie
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

Lav andeleverpostej: 

  1. Andeleveren steges på panden, til den er let gylden udenpå og rosa inden i. I foodprocessoren fin hakkes løg, hvidløg, hårdkogte æggeblommer og den stegte andelever. Tilsæt fløde og en slat kantarelsnaps og blend til den har en cremet, smørbar masse. Smag til med salt og sukker, dæk postejen til med film og stil den på køl en times tid, før den spises. Smør postejen på brød og spis den med en god sensommersalat med bær, nødder og peberrodsdressing.

Lav bagte syltede rødbeder med peberrod: 

  1. Rødbederne pakkes ind i sølvpapir og bages i ovnen i 40-60 minutter alt efter størrelse. En lage koges af kirsebæreddike og tyttebærsaft tilsat sukker efter smag, samt timian og enebær. De bagte rødbeder puttes i iskoldt vand hvorefter skindet smuttes af dem. De skæres i stykker som lægges i et sylteglas sammen med skiver af skrællet peberrod, halverede skalotteløg og hele hvidløgsfed. Den varme lage hældes over, og glasset lukkes til med det samme. Rødbederne har godt af at stå og trække i et par uger inden de spises.

Lav peberrodssnaps: 

  1. Peberroden skrælles og skæres i skiver som lægges i et sylteglas. Hæld snaps over peberroden. Lad snapsen trække i 2 dage, hvorefter peberroden fjernes. Snapsen smager godt til vinterhalvårets simre retter, retter med vildt, en god tatar, sushi eller andre former for rå eller tilberedt fisk.

Lav peberrodsdressing: 

  1. Peberroden skrælles og rives fint. Den blandes derefter med sennep, honning og olie til en god sød og stærk dressing. Smag dressingen til med lidt salt og bland den i en grøn salat blandet med friske blåbær, æbler og ristede valnøddekerner. Men også brombær, hindbær eller alle former for tørrede bær samt kerner og nødder efter ønske kan blandes i salaten. Peberrodsdressingen er også skøn som en kold sauce til kød og fisk.