Anderilette

Prøv Brødrene Prices opskrift på velsmagende anderilette, der er skøn på et stykke ristet landbrød med surt tilbehør og en frisk salat. Ideel til frokostbordet. Vær opmærksom på, at der skal bruges et par dage på opskriften, da anden skal stå på køl natten over og trække.

Hjemmelavet anderilette er et hit til frokostbordet. (© Shutterstock)

Tidsforbrug: 3 timer Mængde: 4 pers.

Vær opmærksom på, at der skal bruges to dage på opskriften, da anden skal stå på køl og sætte sig.

Ingredienser

  • 4 stk. andelår

  • 500 g andefedt

  • 4-5 fed hvidløg

  • 1-2 kviste frisk timian

  • 1-2 kviste frisk rosmarin

  • 1-2 stk. lauerbærblade

  • 1 spsk. groft knuste peberkorn

  • 1 spsk. sukker

  • 2 spsk. salt

  • 1 l andefedt (bestil hos slagteren.)

Fremgangsmåde

Rens timian og rosmarin grundigt under hanen og tør den godt. Der må ikke være antydning af jord tilbage. Hak begge dele groft.

Bland salt og sukker og gnid det ind i andelårene, drys med peberkorn, knuste laurbærblade, hakket hvidløg og krydderurter. Læg det i en skål og film det. Sæt det på køl natten over.

Dagen efter tørres lårene af og lægges i en gryde sammen med det smeltede andefedt. Lårene skal være helt dækkede. Det er meget vigtigt at fedtet ikke bliver for varmt, det skal kun lige simre, ellers steger lårene og bliver tørre og triste. Lad det stå i ca. 2½ time til lårene er smeltende møre.

Fisk lårene op og afkøl dem lidt (andefedtet gemmes til andet brug). Pil kødet af benene og trevl det op med et par gafler. Hak det eventuelt yderligere. Kom det i en skål og rør lidt andefedt i til det samler sig, og konsistensen bliver som en grov postej.

Hvis du synes konsistensen bliver for grov, kan du tage halvdelen fra og blende den med lidt af andefedtet og røre resten af kødet i. Smag til med salt og peber.

Pres riletten godt ned i skålen og hæld lidt andefedt på toppen. Lad gerne riletten modne i køleskabet et par dage før den spises.

Spis riletten på ristet landbrød med surt og lidt frisk salat ved siden af.