Skøn andesuppe lavet på resterne fra juleanden smager himmelsk. (©DR)

Andesuppe

Andesuppe smager fantastisk. Suppen her er kogt på et andeskrog og serveres med friske nudler og krydderurter. Prøv suppen som en dejlig varmende aftensmad i vinter og juletiden. Opskriften lavede Camilla Plum i programmet Krudt og Krydderier.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Suppe

  • 1 stk. andeskrog
  • 1 smule vand
  • 4 spsk. fishsauce
  • 1 dl soya
  • 1 håndfuld ender og kanter fra grøntsager
  • 2 stængler citrongræs
  • 5 g frisk ingefær
  • 2 stk. store løg

Til servering

  • 1 pakke friske nudler
  • 1 håndfuld urter til suppen
  • 1 smule chili efter smag
  • 1 smule friske grøntsager
    (Gulerod, forårsløg, spinat, bok choi etc.)

Fremgangsmåde

  1. Hak skroget i lidt mindre stykker, kom deti  en egnet gryde med alle de ender og kanter af grøntsager og alle krydderurter man kan finde frem, og som man ellers har brugt til anderetterne, samt resten af ingredienserne. 
  2. Kog sagte til suppen er kraftig. Si den og server med opblødte nudler, masser af tyndtskårne grøntsager, chili og krydderurterne.