Den bløde ærtesuppe med champagne er super nem at lave og tilmed flot og farverig at se på. (©DR)

Anne Fabricius-Bjerres ærtesuppe med champagne

Anne Fabricius-Bjerres ærtesuppe kvikker hverdagen op med brus, flødeskum og farver! Retten består primært af ærter, salat, porrer og champagne eller en anden god mousserende vin.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg frosne ærter
  • 0,25 stk. icebergsalat
  • 2-3 stk. porrer
  • 2 stk. løg
  • 0,25 l piskefløde
  • 0,5 l hønsebouillon
  • 1 smule smør
  • 1 stk. flaske champagne
    (el. anden god mousserende vin)

Fremgangsmåde

  1. Snit porrer og løg fint, og sauter dem i rigeligt smør i en gryde. Når porrerne er faldet sammen, hældes bouillon på. Lad det små koge i 10 min. Og hæld derefter de optøede ærter i, og lad det simre i yderligere 5 min.

  2. Lad suppen køle lidt ned, inden man blender den godt igennem. Suppen skal blendes fin og glat i konsistensen. Smag til med salt og peber, og varm den blendede suppe op igen inden servering.

  3. Pisk fløden let.

  4. Anret suppen i dybe tallerkener med fint snittet icebergsalat, en skefuld let pisket flødeskum og lidt kørvelblade.

  5. Ved bordet hældes forsigtigt lidt champagne i suppen, så denne bliver dejlig luftig og skummende.