Anne Fabricius-Bjerres ærtesuppe med champagne
Anne Fabricius-Bjerres ærtesuppe kvikker hverdagen op med brus, flødeskum og farver! Retten består primært af ærter, salat, porrer og champagne eller en anden god mousserende vin.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Anne Fabricius-Bjerre
Price inviterer
Ingredienser
- 1 kg frosne ærter
- 0,25 stk. icebergsalat
- 2-3 stk. porrer
- 2 stk. løg
- 0,25 l piskefløde
- 0,5 l hønsebouillon
- 1 smule smør
-
1 stk.
flaske champagne
(el. anden god mousserende vin)
Fremgangsmåde
- Snit porrer og løg fint, og sauter dem i rigeligt smør i en gryde. Når porrerne er faldet sammen, hældes bouillon på. Lad det små koge i 10 min. Og hæld derefter de optøede ærter i, og lad det simre i yderligere 5 min.
- Lad suppen køle lidt ned, inden man blender den godt igennem. Suppen skal blendes fin og glat i konsistensen. Smag til med salt og peber, og varm den blendede suppe op igen inden servering.
- Pisk fløden let.
- Anret suppen i dybe tallerkener med fint snittet icebergsalat, en skefuld let pisket flødeskum og lidt kørvelblade.
- Ved bordet hældes forsigtigt lidt champagne i suppen, så denne bliver dejlig luftig og skummende.