Danskerne har tilsyneladende spist flødeskumskager som eksempelvis medaljer siden starten af 1900-tallet, da det blev muligt at holde mejerivarer kølige. (©DR)

Medaljer - flødeskumskage med peach melba

Creme, flødeskum og peach melba møder hinanden i denne udgave af danskernes måske mest elskede flødekage: medaljen.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 310 g hvedemel
  • 110 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • Korn af en halv vaniljestang
    (anden halvdel bruges til cremen)

Fersken-flødeskum

  • 8 modne ferskner
  • 2 tsk. vaniljepasta
  • 5 spsk. rørsukker
  • 1 citron

Vaniljecreme med hindbær

  • 10 g majsstivelse
  • 15 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1,5 dl sødmælk
  • 10 g æggeblommer

Stribet glasur

  • 120 g flormelis
  • 2 æggehvider
  • Pastafarver rød, orange og gul

Samling af medaljerne

  • 1 bakke friske hindbær
  • 4 dl piskefløde
  • 2 tsk. frysetørret hindbær

Pynt

  • Et drys guldstøv
  • 1 bakke friske hindbær
  • 1 fersken
  • 8 blade skovsyre

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Ælt hvedemel, flormelis, vaniljekorn og smør sammen og tilføj til sidst ægget for at samle dejen.
  2. Læg mørdejen på køl i ½ - 1 time.
  3. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Rul dejen tyndt ud og udstik 16 bunde og læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i cirka 7-8 minutter.
  5. Afkøl bundene på en bagerist.

Fersken marmelade

  1. Fersknerne skrælles og stenene tages ud. Herefter skæres de i små stykker og ligges i en gryde.
  2. Der tilsættes vaniljepasta, rørsukker, vand og citronsaft.
  3. Lad marmeladen simre til frugterne er kogt næsten til mos og tag den herefter af varmen og lade den komme på køl.

Vaniljecreme

  1. Bland sukker, vaniljekorn, majsstivelse og rør det sammen med en ½ dl af mælken og tilføj æggeblommerne.
  2. Kog den resterende del af mælken op i en gryde med den tomme vaniljestang.
  3. Tilsæt æggeblommemassen i mælken og pisk indtil cremen tykner og er kogt igennem.
  4. Hæld den i en frysepose og læg den på køl.

Glasur

  1. Flormelis og æggehvider piskes sammen og hældes op i en bøtte.
  2. De forskellige pastafarver blandes let i glasuren, så de laver et fint mønster.
  3. Hver top af medaljerne dyppes i glasuren, undervejs kan det være nødvendigt at tilføje mere farve.

Samling af medaljer

  1. Pisk fløden og tilføj herefter den kolde ferskenmarmelade, gem ¼ af marmeladen.
  2. Hæld fløden ned i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt den rundt i kanten af bunden. Gem lidt flødeskum til pynten.
  3. Pisk vaniljecremen lind og tilsæt frysetørret hindbær, hæld herefter en tsk. af den ned i midten og herefter en klat ferskenmarmelade.
  4. Sæt to friske hindbær ovenpå og sæt toppen af medaljen på.

Pyntning af kage

  1. Glasuren på toppen af medaljen drysses med guldstøv.
  2. Sprøjt en dut af ferskenflødeskummen i højre hjørne.
  3. Skær et hindbær over og læg den ovenpå og skær fersken ud med et parisiennejern.
  4. Læg et lille skovsyreblad og pynt med guldstøv på hindbærret.