Anzac småkager
Prøv dine kræfter af med en lækker småkage, som Annemette lavede i Den Store Bagedyst. Småkagen er originalt fra Australien/New Zealand, og stammer helt tilbage fra 1. Verdneskrig, hvor de blev brugt som et sødt, sprødt og energifyldt kosttilskud til udsendte soldater. Spis dem ANZAC day d. 25. april!
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 125 g smør
- 1 spsk. sirup
- 1 tsk. natron
- 2 spsk. kogende vand
- 70 g macademianødder
- 2 dl hvedemel
- 3 dl fine havregryn
- 2 dl sukker
- 1 dl kokosmel
- 1 tsk. revet ingefær
Fremgangsmåde
- Smelt smør med sirup. Opløs natron i det kogende vand. Bland de to ting sammen. Lad det køle af.
- Hak nødderne mellemfint. Jeg foretrækker nogle lidt store stykker nødder ind imellem.
- Bland ingefær, havregryn, mel, sukker, kokosmel og nødder. Hæld smørblandingen i og rør godt sammen. Tryk dejen sammen til en fast masse (tilsæt evt. en lille smule vand, hvis det er umuligt at samle dejen). Del dejen i 15 lige store dele og rul til kugler. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagebapir, tryk kuglerne flade - de skal være ca. 1 cm høje. Ret kanterne lidt til for at opnå pæne ensartede kager. Sørg for lidt plads imellem småkagerne - hellere brug 2 plader.
- Bages midt i ovnen i 15 min ved 160 grader til de er jævnt gyldne. De skal køle lidt af på bagepladen inden de flyttes over på en rist, hvor de står, til de er kølet helt af. Opbevares i tæt kagedåse.