Appelsin-cupcakes
Lav lækre cupcakes med appelsinsmag når du skal lave lidt nem og hurtig dessert. Kagerne piftes let op med lidt fin pynt og smager altså vidunderligt.
Tilberedningstid:
35 min.
Antal portioner:
12 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Kagedej
- 100 g smør
- 2 stk. æg
- 85 g sukker
- 0,5 tsk. bagepulver
- 100 g mel
-
1 stk.
appelsin
(Her er det saften der skal bruges.)
Appelsinsmørcreme
-
125 g
smør
(Blødgjort.)
- 240 g flormelis
- 2 spsk. mælk
-
1 stk.
økologisk appelsin
(Det er vigtigt at appelsinen er økologisk, da det både er skal og saft der skal bruges.)
Fremgangsmåde
Lav kagedejen først:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Pisk æg go sukker grundigt sammen.
- Sigt bagepulver ned i melet og vend det i æggemassen skiftevis med smørret.
- Fyld formene ca. halvt og bag dem i 10-12 min. eller til dejen slipper en kødnål.
Lav så appelsinsmørcremen:
- Pisk smørret så hvidt som muligt, pisk siet flormelis og kom mælk i ad 2 gange.
- Tilsæt appelsinsaft (ca. fra en halv appelsin) og appelsinskal (ca. fra en hel appelsin) efter smag. Smørcremen sprøjtes på kagerne med den ønskede tylle.
- Tip: Pynt gerne de lækre cupcakes med lidt revet skal fra en ekstra appelsin.