Disse cupcakes er super lette at lave og smager tilmed dejligt! (©DR)

Appelsin-cupcakes

Lav lækre cupcakes med appelsinsmag når du skal lave lidt nem og hurtig dessert. Kagerne piftes let op med lidt fin pynt og smager altså vidunderligt.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kagedej

  • 100 g smør
  • 2 stk. æg
  • 85 g sukker
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 100 g mel
  • 1 stk. appelsin
    (Her er det saften der skal bruges.)

Appelsinsmørcreme

  • 125 g smør
    (Blødgjort.)
  • 240 g flormelis
  • 2 spsk. mælk
  • 1 stk. økologisk appelsin
    (Det er vigtigt at appelsinen er økologisk, da det både er skal og saft der skal bruges.)

Fremgangsmåde

Lav kagedejen først: 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Smelt smørret og lad det køle af. 
  3. Pisk æg go sukker grundigt sammen. 
  4. Sigt bagepulver ned i melet og vend det i æggemassen skiftevis med smørret. 
  5. Fyld formene ca. halvt og bag dem i 10-12 min. eller til dejen slipper en kødnål. 

Lav så appelsinsmørcremen:

  1. Pisk smørret så hvidt som muligt, pisk siet flormelis og kom mælk i ad 2 gange. 
  2. Tilsæt appelsinsaft (ca. fra en halv appelsin) og appelsinskal (ca. fra en hel appelsin) efter smag. Smørcremen sprøjtes på kagerne med den ønskede tylle. 
  • Tip: Pynt gerne de lækre cupcakes med lidt revet skal fra en ekstra appelsin.


Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.