Appelsinmarmelade med mandler og vanilje
Lav, med hjælp fra Anne Hjernøe, din egen delikate appelsinmarmelade. Marmeladen er fyldt med smag fra appelsinerne, mandel og vanilje, og er pragtfuld til et ostebord med kraftigt smagende oste.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 kg appelsiner
- 500-600 g lys rørsukker
- 100-150 g mandler
- 1-2 stk. vaniljestænger
-
1 smule
atamon
(til rengøring af glas)
Fremgangsmåde
- Skræl appelsinerne og del dem i både. Skær bådene i mindre stykker og kom dem i en gryde med rørsukker og vaniljestænger hvor kornene er skrabet løs. Lad marmeladen koge til den tykner og tilsæt så smuttede mandler og lad dem koge med et par minutter. Hæld marmeladen på skoldede, atamonskyllede glas som lukkes til med det samme.
TIP: Spis marmeladen til kraftigt smagende oste.