Lav en lækker aromatisk appelsinsalat med pinjekerner, sorte oliven og rødløg. (©DR)

Appelsinsalat med oliven og pinjekerner

Pift din velkendte salat op. Lav Anne Hjernøes opskrift på en aromatisk appelsinsalat med pinjekerner, sorte oliven og rødløg.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4-5 stk. appelsiner
  • 2-3 spsk. appelsinblomstvand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 100 g pinjekerner
  • 20 stk. sorte oliven uden sten
  • 1/2 tsk. rosenpeber
  • 1 stk. rødløg
  • 1/2 dl frisk mynte

Fremgangsmåde

  1. Appelsinerne skrælles og skæres i tynde skiver, som lægges på et fad og dryppes med appelsinblomstvand og olivenolie. Pinjekernerne ristes gyldne på en tør pande for svag varme.
  2. De sorte oliven skæres i ringe, som fordeles over appelsinerne sammen med lidt frisk knust rosenpeber.
  3. Rødløget skæres i skiver og mynten hakkes groft, og begge dele kommes over appelsinsalaten sammen med de ristede pinjekerner.