Appelsinsalat med oliven og pinjekerner
Pift din velkendte salat op. Lav Anne Hjernøes opskrift på en aromatisk appelsinsalat med pinjekerner, sorte oliven og rødløg.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 4-5 stk. appelsiner
- 2-3 spsk. appelsinblomstvand
- 3 spsk. olivenolie
- 100 g pinjekerner
- 20 stk. sorte oliven uden sten
- 1/2 tsk. rosenpeber
- 1 stk. rødløg
- 1/2 dl frisk mynte
Fremgangsmåde
- Appelsinerne skrælles og skæres i tynde skiver, som lægges på et fad og dryppes med appelsinblomstvand og olivenolie. Pinjekernerne ristes gyldne på en tør pande for svag varme.
- De sorte oliven skæres i ringe, som fordeles over appelsinerne sammen med lidt frisk knust rosenpeber.
- Rødløget skæres i skiver og mynten hakkes groft, og begge dele kommes over appelsinsalaten sammen med de ristede pinjekerner.