Årets brunsvigerkage: Kværndruppigens brunsviger (©DR)

Årets brunsvigerkage: Kværndruppigens brunsviger

Josefine Jasiukiewicz' brunsvigerkage blev kåret til årets bedste af et dommerpanel bestående af Brødrene Price, Mette Blomsterberg og bagersvend Thomas Larsen. Nu har du selv mulighed for at teste Josefines opskrift, som du får lige her.

Tilberedningstid: 2 timer, 20 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 600 g hvedemel
  • 2 dl lunkelt vand
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 10 g salt
  • 2 stk. æg

Fyld

  • 300 g smør
    (blødt)
  • 600 g brun farin

Kagecreme

  • 4 stk. æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 3,5 dl mælk
  • 30 g maizena

Fremgangsmåde

  1. Dej:
    opløs gæren i mælken og det lune vand. Tilsæt sukker, æg, smeltet smør og salt. Kom melet ved og ælt dejen igennem. Den skal være meget klistret. Lad den hæve tildækket i ca. 45 minutter.

  2. Fordel derpå dejen i en bradepande - den fra ovnen på ca. 40x44 cm - kom lidt olie på hænderne, det hjælper så dejen ikke klistrer. Lav fordybninger med fingrene rundt omkring i dejen og lad den efterhæve i 45 minutter. Imens laves fyldet.

  3. Kagecreme:
    Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Kom æggeblommerne ved og pisk til blandingen er lys og skummende. Rør maizenaen i. Kog sødmælken op med vanillestængerne og hæld den i æggeblandingen mens der piskes.Kom blandingen tilbage i gryden og kog den igennem et minut under kraftig piskning. Fisk vanillestængerne op og køl derpå cremen af.

  4. Rør farinen sammen med det bløde smør og rør den afkølede kagecreme i. Fordel fyldet over dejen og bag brunsvigeren ved 175 grader i ca. 25 min. Hold lidt øje med den, så fyldet ikke bliver for mørkt!