Denne dessert kan nemt gå hen og blive en favorit, da den er både nem og smager fantastisk. (©DR)

Arme riddere med karameliserede æbler og flødeskum

Få her opskriften på en nem og hurtig dessert, der ikke kræver meget men smager af en million, og som hele familien med garanti kan lide. De arme riddere bliver dejligt sprøde, og serveres med de søde og karamelliserede æbler, som toppes med kold og friskpisket flødeskum. Opskriften lavede kok Adam Aamann i programmet 'Madmagasinet'.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Arme riddere

  • 4 skiver daggammelt hvedebrød uden skorpe
  • 2 æg
  • 1½ dl fløde
  • 1 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1½ dl rørsukker
    (til kanelsukker)
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ca. 30 g smør

Karamelliserede æbler

  • 3 store syrlige æble – gerne belle de boskoop, jonagold eller aroma
  • 110 g sukker
  • 50 g smør
  • fløde pisket til let skum

Fremgangsmåde

Arme riddere

  1. Æg, fløde, vaniljekorn og sukker piskes sammen.
  2. Brødet vendes heri og suger i ca. 10 minutter. Vendes derefter i kanelsukker.
  3. Steges i godt med smør på en varm pande, til brødet er sprødt, karamelliseret og gyldenbrunt.

Karamelliserede æbler

  1. Æblerne smager bedst, hvis de laves kort før de skal spises. Skær de uskrællede æbler i kvarter, skær kernehuset væk og del hvert æble i ca. 8 både.
  2. Strø sukkeret ud på en tør pande, varm det op til en karamel. Læg smørret på - rør godt rundt i karamellen, så den ikke brænder på. 
  3. Læg æblebådene i, når smørret er opløst, og vend æblerne grundigt rundt i karamellen. Skru ned for varmen og lad æblerne simre i 8-10 minutter, til de er bløde, men stadig faste.
  4. Server straks de arme riddere med karamelliserede æbler og friskpisket flødeskum.