Lækre, bløde artiskakbunde fyldt op med bønner og løg (©DR)

Artiskokbunde med bønner og dild

Artiskok er perfekt som tilbehør. Denne går godt til lam eller som hovedret i en vegetarisk ret.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Artiskokbunde

  • 1 dl olie
  • 2-3 stk. skalotteløg
  • 3 dl kogte, store bønner
  • 3-4 stængler frisk dild
  • 1 stk. citron (saft og skal)
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  1. Hvis artiskokbundende er rå kommes de i en gryde med ca. 2-3 cm vand i bunden, og koger i 20-25 minutter. 
  2. Bruger du artiskokbunde fra dåse eller glas, så er de kogte, og skal derfor kun varmes op i gryden i 3 minutter. 
  3. Kom en slat olie på en pande. 
  4. Skær skalotteløgene i tern og steg dem i olien til de bliver glasklare i konsistensen. 
  5. Tilsæt derefter de grønne bønner og lad dem stege med i 5-7 minutter. 
  6. Tilsæt derefter grofthakket frisk dild, samt lidt saft og fintrevet skal fra 1 citron. 
  7. Rør rundt og smag til med salt. Læg artiskokbundene på et fad, fordel bønneblandingen i bundene og servér med det samme. 

Bønner

  1. Kan du ikke skaffe de rigtige grønne bønner i Danmark, så brug bønner efter eget valg i stedet for. 
  2. Tørrede bønner lægges i blød natten over hvorefter de skylles og vandet kasseres. Kog bønnerne møre i frisk, letsaltet vand i ca. 40 minutter.