Asiatisk flæsk smager skønt og er flot på bordet. (©DR)

Asiatisk stegt flæsk med honning, ingefær og lynstegt grønt

I Madmagasinet viste kok Adam Aamann, hvordan du nemt kan lave spændende og lækker hverdagsmad. Her får du opskriften på en dansk klassiker - stegt flæsk, men her krydret med asiatiske krydderier og friske urter, og serveret med masser af grøntsager. Det kan hurtigt gå hen og blive en ny favorit.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Ris

  • gode basmatiris

Flæsk

  • ca. 12 skiver fersk flæsk uden svær
  • 2 spsk. hoisin sauce
  • 2 spsk. soya
  • 3 spsk. limesaft
  • 3 spsk. honning

Grøntsager

  • 1 broccoli
  • ½ spidskål
  • 4 skalotteløg
  • ½ rød chili
  • 6-7 fed hvidløg
  • 1 knold ingefær
    (5 x 5 cm)
  • 1½ dl østerssauce
  • 1 lime, saft herfra
  • 6 spsk. ristede og hakkede peanuts
  • 1 bundt frisk koriander
  • 4-6 spsk. sesamolie til stegning

Fremgangsmåde

Ris

  1. Start med at skylle risene i koldt vand og kog dem efter pakkens anvisning.

Flæsk

  1. Læg skiverne af flæsk på en kold pande. Varm panden op til skiverne begynder at stege. Steg til de er gyldne på begge sider. Bland imens hoisin, soya, lime og honning i en skål.
  2. Når flæsket er brunet let af og let gylden, hæld lidt af fedtet fra panden. Tilsæt Hoisin-blandingen. Skru ned for blusset og lad glaseringen koge ind til en tynd sirup ved svag varme. 
  3. Vend flæsket nogle gange undervejs. Lad det stå og små simre, mens du tilbereder resten. Det er meningen, at kødet skal blive mørt og glaseret.

Grøntsager

  1. Del broccolien i mindre mundrette buketter. De skal ikke være for store, da de skal tilberedes kort.
  2. Skær løgene i brede strimler på 1 cm. Del spidskålen og skær eller bræk kålbladene i grove stykker på ca. 4 x 4 cm. Hav de tre slags grønt liggende hver for sig på spækbrættet eller på et fad.
  3. Snit hvidløgsfed og hak dem fint. Riv ingefær eller hak også den meget fint. Snit chilien i små tern. Bland de tre ting og hold dem klar i en lille skål.
  4. Varm en wok eller en stor stegepande med høje sider godt op. Tilsæt 4 spsk. sesamolie.
  5. Og nu skal det gå stærkt. Steg først broccolien i 1 min til den har fået noget farve. Tilsæt løg og sving rundt i 1-2 min. 
  6. Tilsæt spidskål, hvidløg, ingefær og chili og sving rundt i 1 min. Kålen skal stadig være sprød og fast. Hæld østerssaucen og limesaften på. Sving hurtigt rundt. 
  7. Smag om der er nok østerssauce på - er det salt nok? Hæld nu hurtigt retten over på et fad eller tallerken. Kom det glaserede flæsk ved og fordel ristede peanuts og korianderblade over retten.