De her frikadeller bliver en ny familiefavorit. (©DR)

Asiatiske frikadeller med ingefær og ristet sesam

I Madmagasinet lavede kok Adam Aamann disse lækre og krydrede asiatisk-inspirerede frikadeller med ingefær. Frikadellerne glaseres efter stegning i en soyasauce og drysses med ristede sesamfrø. Server f.eks. frikadellerne med en frisk kålsalat og ris til, og du har en ny favorit til aftensmaden.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Frikadellefars

  • 600 g hakket kalv og flæsk
  • 3 forårsløg
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • 3-4 spsk. soya
  • 2-3 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. nigellafrø
  • ca. 15 g havsalt
  • friskkværnet peber

Glace

  • 4 spsk. revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. soya
  • 3 spsk. honning
    (eller rørsukker)
  • lidt limesaft
    (eller riseddike)

Drys og servering

  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 spsk. nigellafrø
  • 2 forårsløg
  • evt. frisk koriander

Sur-sød hvidkålssalat

  • ½ mellemstort hvidkål, fintsnittet
  • ½ dl riseddike
  • ½ dl limesaft
  • 35 g honning eller rørsukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1-2 røde chili
  • 4 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. fish sauce
  • 1 tsk. salt
  • frisk koriander til drys

Fremgangsmåde

Frikadellefars

  1. Riv ingefær og hak forårsløg helt fint.
  2. Kom forårsløg, soya, salt og peber, æg, ingefær, rasp og nigellafrø ned i farsen.
  3. Rør eller ælt farsen grundigt til en sej fars, og lad den hvile i ca. 30 min.

Glacering

  1. Riv ingefær og hak hvidløg. Pres saften fra 1,5-2 limefrugter.
  2. Svits ingefær og hvidløg af sammen. Hæld soya og limesaft i.
  3. Tilføj honning og lad det smelte. Lad glacen koge ind i ca. 10 min., så konsistensen bliver som en tyk sirup.
  4. Forbered drys til frikadellerne ved at snitte forårsløg fint og koriander groft. Hvis du laver hvidkålssalaten, så saml den nu og smag til.

Stegning

  1. Steg frikadellerne i en blanding af lige dele majsolie og sesamolie.
  2. Når frikadellerne er færdige hældes glacen på den varme pande. Kog det ind i 1-2 min. til det sidder som en sirup på alle frikadellerne.
  3. Drys frikadellerne med sesamfrø og eventuelt lidt finthakket forårsløg og frisk koriander.
  4. Servér frikadellerne med hvidkålssalaten, ris og eventuelt nogle stegte grøntsager, der også har fået lidt af glaceringen fra frikadellerne.