Smørrebrød kan laves i mange varianter - Prøv her Price Brødrenes opskrift med asparges og sprødt kyllingeskind. (©DR)

Aspargesmad med løvstikkemayo og sprødt kyllingeskind

Denne mad bør laves i den danske aspargessæson, hvor de smager allerbedst. Et delikat stykke smørrebrød med spæde asparges, løvstikkemayo og sprødt kyllingeskind - Du får Brødrene Prices opskrift lige her.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Brioche

  • 4 skiver Brioche-brød
    (se evt. link til opskrift i fremgangsmåden)
  • ca. 1 hvid og 1-2 grønne asparges pr. person

Løvstikke/persilleolie

  • 4 dl vindruekerneolie
  • 1 bundt løvstikke
  • 1/2 bundt persille

Løvstikkemayo

  • løvstikkeolie - se ovenfor
  • 1 past. æggeblomme
  • lidt sennep
  • lidt æbleeddike
  • salt og peber

Kyllingeskind

  • Køb kyllingebryster med skind på.
    (1 skind pr. person)

Garniture

  • frisk løvstikke, hakket
  • evt. lidt spirer - evt. ærtespirer

Fremgangsmåde

Brioche
Bag først et brioche-brød efter brødrene Prices opskrift her.

Løvstikke/persilleolie

Varm vindruekerneolie op til ca. 60 grader. Hæld det over et bundt løvstikke og et halvt bundt persille i en blender. Kør det i 10 minutter på blenderen. Læg et rent klæde (et stykke af et viskestykke) i en si. Passér olien gennem dette ned i en skål. Den skal være mørkegrøn og klar. Stil olien til side. Den skal køle helt af. 

Løvstikkemayo

Æg, sennep, eddike, salt og peber røres sammen. I en tynd stråle kommes løvstikkeolien ved. Røres til passende konsistens og smages til med yderligere salt og peber og lidt eddike. Stilles koldt. 

Kyllingeskind

Du kan enten stege skindene på kødet – lad dem riste stille og roligt – og træk stå skindet af. Og rist det videre på indersiden. 
Du kan også trække skindene af kødet og stege skindene direkte på panden. Det er vigtigt at de steger under pres. Altså bredes ud på panden og holdes på plads af noget tungt, der kan tåle varme. Eller bag dem i ovnen på 200 grader mellem to bageplader. De skal være gyldenbrune og helt sprøde. Stil dem til side.  

Anretning

Skræl aspargesene: grill dem allerhelst over trækul. Ellers brug en grillpande. De skal ikke have lige meget. De tykke asparges kommer på først. Der skal være bid i aspargesen. Og der må meget gerne være grillmønster på dem. Det er flottest. 
Rist en skive brioche-brød. Evt med lidt smør på panden. Læg derefter lidt spirer på brødet. Det løfter maden lidt. Derpå lægges et ”kaotisk” mikado-mønster af asparges ovenpå. Eller hvad du synes er pænt. Og der pyntes til slut af med dutter af løvstikkemayo og brud af de sprøde kyllingeskind, der får flagesalt på lige ved servering.