Auberginepizza med figner og basililkumpesto
Familien Gadtofts lækre pizza med stegte auberginer, syltede løg, figensauce og basilikumpesto, som de lavede som deres bud på en italiensk pizza i Maddysten. En anderledes og aromatisk pizza for hele familien.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
Pizzadej
- 10 g gær
- 200 ml vand
- 3 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 300 g hvedemel
Tomatsauce
- 30 ml dåsetomat
- 1 spsk. oregano
- 2-3 spsk. olivenolie
- 5-6 blade frisk basilikum
- salt efter smag
Toppings
- 125 g frisk mozzarellaost
- ½ aubergine
- 2 løg
- ca. 20 blade frisk basilikum
- ½ dl olivenolie
- 20-30 g parmesanost
- salt efter smag
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- 5 hele peberkorn
Figensauce
- 3-4 friske figner
- 1½ dl vand
- 5 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Pizzadej
- Smuldr gæren i en skål. Kom vand i skålen og rør gæren ud. Tilsæt olie og salt.
- Kom mel i og ælt dejen i ca. 10 minutter til den er smidig og elastisk.
- Lad hæve overdækket i 1 time, hvorefter den er klar til brug.
Tomatsauce
- Blend dåsetomater med salt, oregano, basilikum og olivenolie - kog evt. op for ekstra smag.
Toppings
- Pesto: Blend basilikum, olivenolie og parmesanost sammen til den konsistens som du ønsker.
- Aubergine: Skær auberginen i lange skiver, og steg dem på panden, til de har fået farve. Derefter lægges de i olivenolie for at trække.
- Syltede løg: Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Eddike, vand og sukker koges op i en gryde sammen med de hele peberkorn.Kom løgringene op i et rent og skoldet glas med patentlåg, og hæld eddikelagen henover. Sæt de syltede løg på køl.
Figen sauce
- Kom lidt olivenolie i en gryde. Tilføj hakkede figner og lad demstege i ca. 3 minutter.
- Tilføj æbleeddike og 1½ dl vand. Laddet simre i ca. 8 minutter eller indtil fignerne er helt bløde og saucen er sirupsagtig. Smag til med salt og peber.
Tilberedning
- Rul dejen tyndt ud og top af med de forskellige toppings.
- Pizzaen bages ved 250 grader i ca. 15 minutter.
- Velbekomme.