En anderledes og aromatisk pizza med bl.a. aubergine og figner. (©DR)

Auberginepizza med figner og basililkumpesto

Familien Gadtofts lækre pizza med stegte auberginer, syltede løg, figensauce og basilikumpesto, som de lavede som deres bud på en italiensk pizza i Maddysten. En anderledes og aromatisk pizza for hele familien.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pizzadej

  • 10 g gær
  • 200 ml vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 300 g hvedemel

Tomatsauce

  • 30 ml dåsetomat
  • 1 spsk. oregano
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 5-6 blade frisk basilikum
  • salt efter smag

Toppings

  • 125 g frisk mozzarellaost
  • ½ aubergine
  • 2 løg
  • ca. 20 blade frisk basilikum
  • ½ dl olivenolie
  • 20-30 g parmesanost
  • salt efter smag
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 5 hele peberkorn

Figensauce

  • 3-4 friske figner
  • 1½ dl vand
  • 5 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Pizzadej

  1. Smuldr gæren i en skål. Kom vand i skålen og rør gæren ud. Tilsæt olie og salt.
  2. Kom mel i og ælt dejen i ca. 10 minutter til den er smidig og elastisk.
  3. Lad hæve overdækket i 1 time, hvorefter den er klar til brug.

Tomatsauce

  1. Blend dåsetomater med salt, oregano, basilikum og olivenolie - kog evt. op for ekstra smag.

Toppings

  1. Pesto: Blend basilikum, olivenolie og parmesanost sammen til den konsistens som du ønsker.
  2. Aubergine: Skær auberginen i lange skiver, og steg dem på panden, til de har fået farve. Derefter lægges de i olivenolie for at trække.
  3. Syltede løg: Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Eddike, vand og sukker koges op i en gryde sammen med de hele peberkorn.Kom løgringene op i et rent og skoldet glas med patentlåg, og hæld eddikelagen henover. Sæt de syltede løg på køl.

Figen sauce

  1. Kom lidt olivenolie i en gryde. Tilføj hakkede figner og lad demstege i ca. 3 minutter. 
  2. Tilføj æbleeddike og 1½ dl vand. Laddet  simre i ca. 8 minutter eller indtil fignerne er helt bløde og saucen er sirupsagtig. Smag til med salt og peber.

Tilberedning

  1. Rul dejen tyndt ud og top af med de forskellige toppings.
  2. Pizzaen bages ved 250 grader i ca. 15 minutter.
  3. Velbekomme.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten