Avocado kakaomoussen med tilhørende bagte æbler er et sundt og lækkert dessertalternativ uden tilsat sukker. (©DR)

Avocado kakaomousse

Denne cremede avocado kakaomousse indeholder ingen sukker, men er til gengæld både intens og let på samme tid. Moussen ledsages af bagte, krydrede æbler samt hasselnød- og hørfrøkrokant.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 3 pers.

Kok og program

Ingredienser

Avocado kakaomousse

  • 2 stk. modne avocado
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g tørrede økologiske dadler
  • 2 stk. økologiske bananer
  • 1-2 dl økologisk ren kakaopulver
  • 1 stk. citron
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dåse økologisk kokosmælk
  • 100 g økologiske mandler

Bagte æbler

  • 4 stk. røde økologiske æbler
  • 2 stk. økologiske appelsiner
  • 1-1,5 tsk. stødt ceylon kanel
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 tsk. stødt allehånde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 knivspids salt

Hasselnød- og hørfrøkrokant

  • 300 g økologiske hørfrø
  • 200 g økologiske hasselnødder
  • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

Avocado kakaomousse:

  1. Kom avocado, dadler, banan, citronskræl og -saft, vaniljemarv og kanel i blenderen, og kør den til du har en helt fin cremet masse. Det kan godt tage lidt tid og du bliver evt. nød til at stoppe blenderen og røre rundt et par gange.

  2. Start så med ½ dl kakao. Tilsæt det og kør blenderen igen. Smag på moussen. Hvis den ikke er stærk nok for dig, så kom noget mere kakao i.

  3. Hæld moussen i en sprøjtepose, og fyld den på glas og sæt dem på køl. Den skal gerne have lov at sætte sig i minimum 1 time.

  4. Server moussen med lidt kokosmælk og hakkede mandler.

Bagte æble med varme krydderier:

  1. Skær æbler i både med skralden og mariner dem i appelsinsaft og fint revet skal.

  2. Tilsæt øvrige ingredienser og vend det hele grundigt sammen.

  3. Kom æblerne i et ildfast fad og bag dem møre i ovnen ved 150 grader i ca. 20 min.

  4. Server dem drysset med hasselnødde- og hørfrøkrokant.

Hasselnødde- og hørfrøkrokant:

  1.  Hasselnødder blendes og ristes.

  2. Hørfrøene stødes i en morter, således at de begynder at frigive det naturlige fedtstof indhold.

  3. Vend ristede hasselnødder og hørfrø sammen og smag til med kanel. Alene kan blandingen være en anelse bitter, så det giver kun mening at spise den på de søde æbler.