Baba ganoush, dekonstrueret

Tænk på jordbær med fløde. Det fungerer perfekt, når de to ingredienser mødes i munden. Her har Claus Meyer lavet sin Baba ganoush efter samme princip: aubergine for sig – og saucen ovenpå.

(Foto: © Martin Neuert, DR)

Ingredienser

  • 2 Auberginer

Tahina-sauce

  • 4 store spsk. tahina (sesampasta)

  • 1 Citron

  • 1 lille spsk. honning

  • 1 lille fed hvidløg, presset eller finthakket

  • 1/2 tsk. stødt spidskommen

Topping

  • Granatæblekerner

  • Sumak

  • Evt. Rosmarinblomster til pynt

Fremgangsmåde

Start med at ”brænde” dine auberginer (hele) i ca. 20-25 minutter. Enten på grillen, eller ved at lægge dem direkte på glasblusset eller kogepladen på dit komfur. Vend dem lidt med mellemrum, og hold et vågent øje på dem.

Læg de brændte auberginer til at køle og dryppe af i et dørslag (de smider ret meget væde på 20 minutter)

Tahina-sauce

Bland alle ingredienserne.

Smag til med salt, peber og evt. ekstra citron.

Tilsæt evt. lidt vand for konsistensen.

Servering

Pil den brændte skal af dine auberginer, men behold toppen på. Hak nu kødet groft med en kniv, så du bevarer formen og du efterfølgende kan føre de afskallede auberginer over på et serveringsfad. Bred dem ud, så de to frugter ligger helt hudløse ved siden af hinanden.

Hæld saucen skødesløst og graciøst ud over retten og pynt med granatæblekerner, drys med lidt sumak og (om muligt) lilla rosmarinblomster.

Spis brød til. Pitabrød, Jerusalembrød, fladbrød eller dit eget surdejsbrød.