Babaganoush
Prøv en klassiker fra Mellemøsten: Bagte, mosede auberginer som smages til med chili, hvidløg og persille.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 stk. aubergine
- 3-4 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
- 0,5-1 stk. citron
- 1-2 fed friskpresset
- 1 smule chili
- 1 smule bredbladet persille
Fremgangsmåde
- Auberginen prikkes med en gaffel hele vejen rundt, lægges på bagepapir på en bageplade og bages i ovnen ved 200 grader, til den bliver godt blød - det tager ca. 40 minutter. Når auberginen er kølet lidt af, flækkes den på langs og kødet skrabes ud og moses med en gaffel.
- Citronen presses og olie og citronsaften tilsættes. Smag babaganushen til med hvidløg og chili. Lige inden serveringen drysses babarganushen med friskhakket bredbladet persille.
TIP: Brug babaganoush som tilbehør